avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Teren cu sau fara TVA ?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Teren cu sau fara TVA ?

Buna ziua,
vreau sa cumpar o casa + teren cu TVA de 5%. Ca sa pot cumpara cu acest TVA , casa nu trebuie sa fie mai mare de 120mp, iar terenul pe care e construita sa nu fie mai mare de 250mp.
Parcela pe care s-a construit a fost de 650mp, iat firma de constructie a facut dezmbembrarea in 2 parcele astfel : una de 250 mp - intravilan constructii , iar alta de 400 mp - intravilan arabil . Aceasta a doua bucata de 400mp , e purtatoare de TVA de 24% sau nu la o viitoare vanzare ?
Planul urbanistical zonei a inclus parcela mare , de 650mp.
Multumesc .
Veronica
Cel mai recent răspuns: volar , utilizator 14:46, 13 Decembrie 2012
da, este purtatoare de tva, fiind un teren construibil.
nu se percepe tva numaidaca din certificatul de urbanims rezulta ca terenul are restrictii la construire.
Multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema acordare autorizatie construire contabilsef contabilsef Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce solutii am, ca sa primesc o autorizatie pentru construirea unei case. In 2009 am cumparat un teren in Zalau, jud. Salaj in ... (vezi toată discuția)
Stabilire valoare de plata la impozitul pe teren lillyian20 lillyian20 Buna seara, detin un teren arabil situat in intravilanul municipiului \"X\" in suprafata de 1000mp(pe care cultiv legume pentru familie), terenul fiind in ... (vezi toată discuția)