avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma nou infiintate-acte inregistrare in scopuri de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma nou infiintate-acte inregistrare in scopuri de TVA

buna ziua,
am infiintat o societate comerciala si doresc sa devin platitor de TVA.
ce acte trebuie sa depun si unde?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:42, 5 Decembrie 2012
Persoana impozabila care solicita inregistrarea in scopuri de TVA trebuie sa depuna la organele fiscale urmatoarele documente:

1. cererea de inregistrare in scopuri de TVA, insotita de documentele prevazute de legislatia in vigoare, in cazul persoanelor impozabile care sunt supuse inmatricularii la registrul comertului si care solicita inregistrarea in scopuri de TVA, conform art.153 alin.(1) lit.a) din Codul fiscal;
2. declaratia de inregistrare, avand completata rubrica „Date privind vectorul fiscal”, sectiunea taxa pe valoarea adaugata, in cazul persoanelor impozabile care nu sunt supuse inmatricularii la registrul comertului si care solicita inregistrarea in scopuri de TVA, conform art.153 alin.(1) lit.a) din Codul fiscal;
3. declaratia de mentiuni, avand completata rubrica „Date privind vectorul fiscal”, sectiunea taxa pe valoarea adaugata, in cazul persoanelor impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA, conform art.153 alin.(1) lit.c) din Codul fiscal.

Inregistrarea in scopuri de TVA se considera valabila incepand cu data comunicarii deciziei de aprobare a inregistrarii in scopuri de TVA.

www.avocatnet.ro/content/art...






Baza legala este OMFP nr. 2795 din 2011. Documentele enumerate mai jos se depun la organul fiscal in a care raza teritoriala de competenta se afla sediul social al societatii: declaratia 010, declaratie pe propria raspundere a reprezentantului persoanei juridice ca societatea desfasoara activitati la sediu, daca este cazul declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca administratorii sau asociatii care nu sunt inregistrati fiscal in Romania nu au comis infractiuni si / sau fapte care se inscriu in cazierul fiscal, copie dupa documentele din care rezulta detinerea legala a spatiului cu destinatie de sediu social, instoricul pe persoana emis de Registrul Comertului, copie act de identitate asociati, copie act constitutiv, copie certificat de inregistrare.
Firmele nou infiintate depun declaratia 098:
[ link extern ]
insotita de anexa nr. 2:
[ link extern ]

Cel mai bine este sa mergeti la A.F.P. de care apartineti unde este un birou special care se ocupa de aceasta unde veti primi o lista cu toate documentele si va vor explica toata procedura.

Sper sa fie la fel de amabili/amabile ca la Poiesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O.m.f.p. nr. 2795/2011 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de tva  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 824 din data de 22 noiembrie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2795/2011 ... (vezi toată discuția)
Atingere plafon pentru platitor de tva prest prest Buna ziua, Am o firma care are ca obiect de activitate \"Restaurante\". In luna iunie s-a depasit plafonul de 220000lei. Ce declaratii sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Societate nou infiintata srl-d, cum fac sa devin platitor de tva dragos1981 dragos1981 Buna ziua, Am deschis un srl-d si am auzit ca din star sunt neplatitor de TVA. Ce pot face sa devin platitor de TVA, deoarece marea majoritate a clientilor ... (vezi toată discuția)