Am un baiat care are 18 ani si ii platesc pensie alimentara 560 lei/luna si este in clasa a - XII - a ,iar fosta sotie are si ea un salariu de 1800 lei/luna.
Intrebarile mele sunt :
1. Daca fiul meu va lua la facultate particulara Spiru Haret sau altele fie la zi sau alte forme de invatamant , eu mai am obligatia comform legii sa-i mai platesc pensie alimentara?
2. Daca el are pensie alimentara de 560 lei/luna in cazul in care va lua la facultate si va locui la camin el mai primeste bursa si sa plateasca caminul si daca da in ce conditii va putea sa mai primeasca bursa tinand cont ca el are pensie ,sotia este profesoara si are salariu?
1.Daca urmeaza cursurile la zi( indiferent ca la o facultate de stat sau la una particulara ) primeste pensia alimentara.
2.Bursa de merit sau de studiu primeste indiferent de venituri. Bursa sociala primeste daca nu depaseste un anumit prag de venit. Cel mai probabil nu o sa primeasca bursa sociala pt ca se acorda foarte putine astfel de burse si in general primesc studentii care au venit ce tinde spre 0 sau au diverse boli, sunt orfani..cazuri speciale. Faptul ca locuieste la camin nu are nicio relevanta la evaluarea dosarului de bursa sociala.
In esenta ..dumneavoastra o sa-i platit pensia alimentara pana la 26 de ani daca urmeaza cursurile la zi a unei facultati(chiar si SH)