avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile studentului orfan. Bună ziua. Care sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile studentului orfan. Bună ziua. Care sunt drepturile ...

Drepturile studentului orfan.
Bună ziua. Care sunt drepturile unui student rămas orfan de un parinte? Frecventează cursurile. Are 21 ani.
Pensie? Gratuitate la cămin? O bursa? Gratuitate pe tren/metrou?
Si unde trebuie sa se adreseze pentru a le obține?
Cel mai recent răspuns: Iustin96 , utilizator 02:37, 18 Iulie 2022
Universitatea ar trebui sa aibă un regulament propriu, pe baza căruia se acordă burse sociale. Studenții orfani de unul sau ambii părinți sunt beneficiari ai bursei sociale, dacă nu realizează venituri peste plafonul pentru acordarea bursei sociale. (cuantumul burselor se stabilește prin hotărâre a senatului universității). Ar trebui să existe informații pe site-ul univ sau ar putea sa ia legătura cu organizația/organizațiile studențești din universitate...
Dar dreptul studentului orfan de un parinte de a beneficia de gratuitate la camin este stipulat in lege? As dori sa fac a doua facultate iar in regulamentul acesteia e specificat ca studentii la a doua facultate nu primesc loc la camin. Daca acest drept este instituit prin lege, nu ar trebui sa prevaleze in fata metodologiei de cazare a universitatii? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire cazare/gratuitate camin Iustin96 Iustin96 Buna ziua! Conform legislatiei in vigoare am inteles ca in calitate de student orfan de un parinte as beneficia de gratuitate la cazarea la camin ca student. ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de bursa sociala la a doua facultate? Studentaa Studentaa Pot beneficia de bursa sociala la a doua facultate, in conditiile in care la prima facultate am fost student bugetar si am beneficiat de bursa de studiu? As ... (vezi toată discuția)
Bursa socială student waresta waresta Buna ,am primit o sumă de bani prin money gram pot pierde bursa socială de la facultate? (vezi toată discuția)