avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Procedura scrisoare de recomandare
Discuție deschisă în Traduceri

Procedura scrisoare de recomandare

Ptr ca si pana acum am primit raspunsurile dorite ma reintorc cu o intrebare legata de atestatul de traducator/interpret.Una dintre cerinte ptr dosar este acea scrisoare de recomandare. M-am hotarat sa o obtin de la unul din profesorii de la Fac.de Litere. Intrebarea mea este daca aceasta scris.de recom .trebuie sa aiba antetul facultatii sau este suficienta o scris de recomandare avand semnatura profesorului si stampila facultatii? Ultima varianta mi-ar fi desigur mai simpla ,insa sunt in cumpana daca procedand astfel nu fac o greseala.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alex_KwD , utilizator 22:14, 27 Noiembrie 2013
marmo a scris:

Buna ziua,
Poate cineva sa-mi spuna daca angajatorul este obligat prin lege sa -mi elibereze o scrisoare de recomandare?
Daca nu vrea sa-mi elibereze pot sa il actionez in justitie?

Conform prevederilor codului muncii, angajatorul este obligat sa elibereze, la cerere, toate documentele care atesta calitatea de salariat a solicitantului, insa scrisoarea de recomandare nu se incadreaza in aceste acte (parerea mea).
moftul unei recomandari din partea cuiva cred ca e mai mult o problema de civilizatie de pam-plezir, adica asa se obisnuieste...o hartie in plus...de buna purtare si reputatie sociala, indiferent care este definitia exacta a acestei REPUTATII SOCIALE - pe care nu o cunoaste nimeni, nici cei care o solicita si nu are consecinte juridice, decat ca nu iti da autorizatia...altfel...

...in loc sa pregateasca si sa testeze traducatorii ei cer recomandari de la profesori de buna purtare, ca sa nu pateze onoarea institutiei....=D>=D> ...bazata pe recomandarile de la profesori, care tin loc de studii efective (te doare capul)
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2009
ContSters83715, utilizator
marmo a scris:

Buna ziua,
Poate cineva sa-mi spuna daca angajatorul este obligat prin lege sa -mi elibereze o scrisoare de recomandare?
Daca nu vrea sa-mi elibereze pot sa il actionez in justitie?

Daca scrisoarea de recomandare este prevazuta ca document necesar pentru a alcatui dosarul de participare la un concus si, prin neeliberarea sa ati fost pusa in imposibilitatea de a participa la acest concurs, cu consecinta producerii unui prejudiciu pentru dvs., il puteti actiona in judecata.

Niciun angajator nu este obligat prin lege sa va elibereze acest act, dar il puteti cere in scris; de asemenea, pentru refuzul eliberarii acestui act angajatorul poate raspunde legal.
Buna ziua..Ptr ca in zilele anterioare m-am deplasat la facultate ptr o scrisoare de recomandare nereusind sa dau de profesori..datorita orarului dansilor care nu se potriveste cu orarul meu de calatorie si cu faptul ca trebuie sa ma intorc in aceeasi zi, deoarece sunt la peste100km de localit.unde am terminat facultatea...dupa ce am cheltuit cam multisor cu aceste deplasari ..sa nu mai pun la socoteala timpul pierdut,nu mai intru prea mult in detalii ,as vrea sa va intreb recomandarea ptr atesatul de traducator o poate face o firma privata unde am lucrat acum catva timp, ma refer la o persoana din conducerea firmei sau eventual un cadru didactic din liceu?E obligatoriu ca persoana sa fie cadru didactic universitar?
Intre timp m-am uitat pe site-ul Min.Just. si am aobservat ca e obligatoriu cadru didactic universitar...:(..Ramane varianta cu o persoana din conducerea unei firme private....Astept raspunsurile dvs.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Daca ai facultate pe alta specializare, dar ai facut liceul pedagogic esti incadrat la studii superioare la educatoare? silvana2020 silvana2020 Ma poate lamuri cineva daca absolventii de liceu pedagogic care fac o facultate care nu este de profil au nevoie de certificat de absolvire a programelor de ... (vezi toată discuția)
Profesia de invatator MaziluG MaziluG Pentru a profesa ca invatator este obligatorie facultatea de stiinte ale educatiei sau se poate si cu facuktate in alt domeniu? Pot sustine concurs pt ocuparea ... (vezi toată discuția)
Absolvent studii superioare fara licenta Gaby A Gaby A Buna seara! Am o rugaminte. Poate cineva sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare? Un absolvent de studii superioare, care nu a obtinut diploma de licenta, ... (vezi toată discuția)