avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... suspendare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

suspendare functionar public

Buna seara.Rog daca ma vede cineva pe ce perioada poate fi suspendat un functionar public vreau si temei legal .Multumesc
Cel mai recent răspuns: vasilica53 , utilizator 14:41, 20 Ianuarie 2013
care este motivul suspendarii? temeiul legal si termenul difera in functie de motiv
temei legal L 188/1999 art 94,lit m
pentru trimiterea in judecata? ramane suspendat pana dispune instanta in favoarea sau sau impotriva sa. daca insanta constata vinovatia acestuia, aplicandu-i o sanctiune privativa de libertate, raportul de serviciu ii va inceta de drept.
daca instanta va constata nevinovatia sa, atunci va putea sa isi reia raportul de serviciu.
Buna ziua.Revin cu o completare la raspunsul meu referitor la temeiul legal am uitat sa fac precizarea ca nu exista rechizitoriul de trimitere in judecata,am contestat in instanta dar nu mi-a fost admisa solicitarea.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare anulare act administrativ danciusimona danciusimona intrebare sunt functionar public, iar la uat-ul unde-mi desfasor activitatea, mai multi colegi au fost implicati intr-o cercetare penala.Au primit fiecare ... (vezi toată discuția)
Functionar public - suspendat mjion mjion Sunt functionar public si am fost suspendat din functie conf.art 94 alin.1 litera m, din legea 188/1999. Am fost trimis in judecata pentru presupuse fapte de ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi poate emite decizie de suspendare din functie? vasilica53 vasilica53 Curtea de conturi poate emite decizie de suspendare din functie a unui functionar public?si daca da care sunt faptele si temeiul legal.Mltumesc (vezi toată discuția)