avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dupa divort

Am o cunostiinta care a divortat de vreo 2 luni de zile si e disperta ca nu stie ce sa mai faca pt ca este terorizata verbal de fostul sot.Au divortat de comun acord,aveau 2 societti,una si-a luat-o sotul si cealalta dansa.impreuna au 2 copii si o casa pe numele lor,singurul bun care nu este impartit.in actul facut la divort este precizat faptul ca copii stau la domiciliul mamei la adresa x,iar tatal are dreptul sa faca vizite neconditionate si ca ambii parinti participa in mod egal la cresterea si educati copiilor.Mai mentionez odata ca casa e pe numele la amandoi.Problema este ca in momentul cand vine pe acasa,el fiind plecat aproximativ 80% in timpul saptamanii,copii dk zic ceva tatalui despre mama de bine,el nu stie sa le raspunda frumos si o vorbesc doar de rau si astfel copii sunt tristi si plang.in plus urla si la mama si o jigneste facand acuze fel si fel si ca e casa lui si ca ea sta ca printesa si el nu incape de ea,desi ea nu ia interzis niciodata sa nu vina.Daca se ajunge la o discutie intre ei de genul ca ea ii spune k nu mai suporta sa-l vada,el ii spune k e libera sa plece din casa.El vine foarte rar pe acasa si probabil pt a se simti mai putin vinovat de escapadele lui si de ce face el,incepe sa urle prin casa si sa o faca pe femeie sa sufere.Dati-i va rog niste sfaturi ce sa faca in situatia de fata sipe plan juridic ce poate face si cui se poate adresa.Va multumesc mult si astept parerile voastre
Cel mai recent răspuns: ContSters73868 , utilizator 21:49, 6 Decembrie 2012
partajul bunului comun-imobilul în discuție, va rezolva tot necazul.
si cu copii ce se va intampla ca tine mult la ei au 16 respectiv 13 ani.el spune ca casa e a copiilor si ca mama nu are nici un drept asupra casei
si ca daca nu-i convine de cum se comporta el sa plece
partajul casei, iesirea din din indivizune. Alta solutie "amiabila" nu cred sa fie viabila, palpabila, gen mers la mediator, etc
Nu e de acord soţul k partajarea,deci cade din discuţii partajarea bunului comun de acord a ambelor părţi.ce poate face în situaţia de faţă fosta soţie?

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri pendre pendre Ma numesc P. Elena am cumparat o casa pe numele meu in timpul casatoriei toate utilitatile apa, curent etc sunt pe numele meu iar fostul sot a parasit ... (vezi toată discuția)
Sotul divortat poate pune ipoteca, pt un credit, pe partea lui dintr-un imobil? Lyvyoo Lyvyoo Hello, As vrea sa va cer o parere in legatura cu urmatoarea speta a unor rude: Dupa 15 ani de casatorie cuplul a divortat (cam acum un an) FARA sa declanseze ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren, casa construita. Maria11223344 Maria11223344 Buna ziua. Am si eu o intrebare.. in situatia in care exista 2 soti..sotul mosteneste un teren pe care isi construieste o casa ( ambele situatii in timpul ... (vezi toată discuția)