avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces verbal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces verbal

Buna ziua, am o rugaminte la Dvs. sunt proprietar de apartament si am rpces u Asociatia de Proprietari ,care mi-a calculat gresit penalizarile care sunt cu mult mai mari decat suma lunara datorata. Va rog sa imi spuneti daca Procesul verbal al Asociatiei de Proprietari in ceea ce priveste cuantumul calcularii penalitatilor trebuie sa aiba numar de inregistrare si sa aiba stampila asociatiei de proprietari. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:57, 10 Decembrie 2012
Legal orice document emis de catre entitatea juridica asociatia de proprietari trebuie sa detina elementele de identificare,stampila,numar inregistrare,semnatura reprezentanti legali
Referitor la valoarea penalizarilor acestea nu trebuie sa depaseasca 0,2% ,dar atentie la ce total de restanta se aplica
Penalizarile nu trebuie sa depaseasca suma de baza
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 aveti dreptul sa solicitati presedintelui de asociatie sa clarifice aspectele
Va multumesc mult pentru informatii si ulterior pocesului va voi mai necaji cu cateva intrebari.O zi frumoasa!
@lulush

Vreti sa detaliati despre care cota lunara si penalizare vorbiti?
Este vorba despre ce vedeti pe lista lunara de intretinere sau despre un tabel special facut cu calculul penalizarilor?
Buna ziua, sa va dau un exemplu, daca in luna martie 2011 am avut plata lunara la asociatie 58 lei, cei de la asociatie au pus 134 lei penalitati pe luna respectiva si din cate am inteles, penalitatile nu ar trebui sa depaseasca 58 lei...maxim...si asa s-a intamplat timp de cateva luni bune.va rog sa imi spuneti daca au voie sa faca asa ceva?
Nu, nu au voie sa faca asta si ar trebui sa stie ca penalizarile se plafoneaza la nivelul sumei de penalizat.
Intr-adevar, pentru cota neachitata de 58 lei penalizarile nu pot fi mai mari de 58 lei.
HG. 1588/2007 cu normelede aplicare a Legii 230/2007:
Art. 25. - (1) Cotele de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, calculate pentru fiecare proprietar din condominiu, vor fi achitate de acestia, dupa caz, in termen de maximum 20 de zile de la data afisarii listei de plata, data care trebuie sa fie inscrisa in lista de plata respectiva. In vederea respectarii termenelor legale de plata a facturilor catre furnizorii de utilitati, administratorii au obligatia de a afisa lista de plata in termen de maximum 5 zile de la data primirii ultimei facturi expediate prin posta, certificata prin inscrisul de pe stampila postei, sau de la data confirmarii de primire, in cazul transmiterii facturii prin curier/delegat. Asociatia de proprietari poate calcula si percepe penalizari de intarziere pentru suma neachitata, in conditiile stabilite si aprobate de comitetul executiv al asociatiei de proprietari, in limitele stabilite de art. 49 alin. (1) din Legea nr. 230/2007. Suma acestora nu poate depasi suma cotei restante la care s-a aplicat.

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Penalitati - asoc. proprietari ContSters143145 ContSters143145 Este legal ca asociatiile de proprietari incaseze sume cu titlul de penalitati chiar daca nu platesc la randul lor penalitati furnizorilor? La solicitarea ... (vezi toată discuția)
Coeficient penalitati intretinere! radu_ro1985 radu_ro1985 Vin si eu cu o mica problema, referitoare la penalitatile care se aplica pentru intarzaierile pentru neplata la timp a cheltuielilor de intretinere! Spre ... (vezi toată discuția)