avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MUNCA PE TIMP DE ZI SI NOAPTE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MUNCA PE TIMP DE ZI SI NOAPTE

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu o calculare completa daca se poate,a timpului legal de muca pe care trebuie sa il prestez.Sunt angajata la o scoala generala din mediul rural,unde a fost instalata o centrala pe lemne.Momentan urmez cursurile in vederea obtinerii autorizatiei de fochist pentru a putea fi calificata in munca pe care o prestez.Acum....problema este urmatoarea:directorul scolii urmeaza sa faca contractul de munca si fisa postului si va trebui sa il semnez.Vreau sa stiu ce trebuie sa cuprinda acestea,avand in vedere ca este un singur post,adica 24 de ore din 24,incusiv sambata si duminica.Cum se calculeaza salarul si sporul de noapte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:30, 6 Decembrie 2012
Nu exista asa ceva .. program de munca 24/24 ...

art.126 C.mun. prevede :
Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;
b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul spor noapte dorgrig dorgrig avem in institutie o persoana *fochist*, ce lucreaza pe timp de noapte 3 ore. as dori sa stiu cum calculez sporul de noapte avand in vedere ca persoana ... (vezi toată discuția)
Dorinta de rezolvare GeorgianaGaman GeorgianaGaman Este normal sa fiu platita(cu un spor de 15%) doar 3 nopti a cate 12 ore fiecare, atata timp cat eu lucrez 7 - 8 nopti pe luna.( programul meu fiind de 12/24, ... (vezi toată discuția)
Spor de weekend dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara!va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare :pentru zilele de sambata si duminica noaptea se acorda ambele sporuri?(spor de noapte<spor de ... (vezi toată discuția)