avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Accesul parintilor in scoala intezis, ce facem cu ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Accesul parintilor in scoala intezis, ce facem cu copiii de la clasa pregatitoare?

Ordinul nr 22027/ 10. 10. 2012 emis de ISMB interzice accesul parintilor in scoala chiar si prin legitimare cu act de identitate, fara a avea o programare prealabila la un cadru didactic. Am un copil in varsta de sase ani inscris in clasa pregatitoare la un colegiu national din Bucuresti. In aceasta unitate de invatamant invata dimineata elevi de la pregatitoare si ciclul primar concomitent cu cei de a XII A si alte clase mai mari. Din momentul in care acest ordin a fost pus in aplicare, noua parintilor nu ni s-a mai permis sa-i insotim pe cei mici la clasa dimineata, sa le aprindem lumina, sa le punem hainele la cuier si sa ii lasam cat de cat linistiti intr-o clasa unde nu sunt supravegheati de nimeni, doamna invatatoare venind cu mult dupa ora de intrare. Cand s-a dat acest ordin nu cred ca cineva i-a luat in calcul si pe cei mici, deveniti scolari peste noapte si care sunt impinsi de cei mari, cad pe scari, se pierd prin scoala sau mai si ies neobservati de nimeni din curtea scolii. Am incercat sa port o discutie cu directorul, care mi-a sus ca e un ordin pe care el il pune in aplicare si ca nu poate face nimic. N-am putut sa nu-l intreb daca primea un ordin sa se arunce in cap de pe marele colegiu, oare mai respecta acest ordin??? Fiica mea a fost pierduta de doua ori prin scoala, nu stia inca sa ajunga la clasa sau la iesirea din scoala, a alunecat pe scari, lovindu-se la coloana de marginea unei trepte, raspunsul a fost "un accident nefericit..." Se apropie sfarsitul semestrului, lucrurile nu s-au schimbat, iar fiica mea refuza sa mai mearga la scoala. Mentionez ca mai am un copil, clasa a III #-oa, care nu a trebuit insa sa merga la scoala pentru pregatitoare si cu care nu am avut astfel de probleme, intrau incolonati, ieseau incolonati impreuna cu dna invatatoare pana spre sfarsitul clasei intai. Debutul scolar al acelei mici este mai mult decat dezastruos, dar eu, ca mama, ma simt neputincioasa in lupta cu acest sistem imbecil. In speranta ca cineva ma poate indruma cu un sfat, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: andreeajisr , utilizator 14:12, 6 Decembrie 2012
Nu cred ce e chiar asa. Interzicerea e una generala, si pentru a evita violenta incinta scolilor, dar daca ai voie de directorul si ai un scop concret se poate, zic eu. Daca nu va da voie directorul vorbiti cu Inspectorul şcolar general: prof. Constantin Traistaru Telefon: 021-210.75.33/35 ;

Multumesc pentru raspuns. Incerc si aceasta varianta. =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supravegherea copiilor in timpul programului scolar Adaada2010 Adaada2010 Buna ziua, as dori sa intreb ceva, am nevoie de niste sfaturi. Copilul meu a inceput clasa 0 (abia de cateva zile a implinit 6 ani). De aproximativ doua ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. vin în atenția dumneavoastră cu o problema legata ... Torettomia Torettomia Buna ziua. Vin în atenția dumneavoastră cu o problema legata de un transfer scolar în altă clasă paralela. Copilul meu a inceput clasa pregătitoare cu o ... (vezi toată discuția)
Sunteti de acord cu clasa "0" SilviuMihai SilviuMihai Domnilor parintii si viitori parinti de scolari sunteti de acord cu asa numita \"clasa 0\" si cu faptul ca nu mai putem alege scoala pe care o dorim pentru ... (vezi toată discuția)