avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare nume firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare nume firma

Buna ziua,
Spuneti-mi, va rog, ce trebuie sa fac cu contractele de munca in cazul unei firme care si-a schimbat denumirea. Notificare pt fiecare angajat sau act aditional?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:27, 6 Decembrie 2012
Parerea mea este ca se poate face o notificare catre salariati prin care va lua la cunostinta de schimbarea denumirii angajatorului ... i
Daca tot ce s-a schimbat este denumirea firmei, dar codul fiscal, nr de inreg. in Reg. Com. si sediul au ramas neschimbate:
in nici un caz act aditional!

Prin schimbarea denumirii angajatorului, nu se modifica nici un element al contractului de munca, asa incat sa fie necesar un act aditional.
Ganditi-va ca salariatii nu au nici o legatura cu schimbarea denumirii, si nu au dreptul sa se opuna decizie patronului sa isi denumeasca firma cum vrea.
Daca le propuneti acte aditionale si unul refuza sa semneze, ce faceti? Sa-l dati afara nu puteti :), sa nu va mai schimbati denumirea pentru un salariat, iar nu puteti :)

Sa cereti acordul pentru schimbarea denumirii seamana cu salariata care se marita si va cere dvs., patron, acordul sa ia numele sotului :)


Cum zice @freeelis: o simpla notificare ca firma si-a schimbat denumirea din Maria in Ioana, si gata.
In opinia mea, notificarea poate fi si colectiva, nu trebuie data fiecarui salariat. Se poate afisa o perioada de tim la avizier, pe e-mail etc.
In rest, toate actele viitoare se vor intocmi cu noua denumire.
Si cand veti elibera diferite adeverinte salariatilor care au lucrat si sub denumirea veche a firmei, in antet, sub actuala denumire a fiemei sa scrieti, in paranteza, "fosta SC XYZ".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea denumirii firmei impune act aditional la cim ? simona.cretu simona.cretu Daca s-a modificat denumirea firmei dar toate celelalte elemente de identificare au ramas neschimbate este necesar sa se incheie act aditional la contractele ... (vezi toată discuția)
Schimbare denumire firma cioc natalia cioc natalia Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns: Daca la o firma s-a schimbat denumirea si sediul, trebuie sa fac aditionale la CIM-uri? Cum sau ce se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, parte a contractului de inchiriere si-a schimbat intre ... ionela11 ionela11 Buna ziua, Parte a contractului de inchiriere si-a schimbat intre timp denumirea la Registrul Comertului. Pot face un act aditional la contract cum ca ... (vezi toată discuția)