avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... spor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

spor

ce importanta are contopirea pedepselor?
sa zicem ca am 3 condamnari,toate cu suspendare..de ce sa cer contopirea? prostie nu,caci se mai adauga un spor.......
Cel mai recent răspuns: kisso , utilizator 17:37, 6 Decembrie 2012
Nu este chiar asa. Contopirea pedepselor este o institutie distincta in Drept si a fost creata pe de o parte pentru apararea intereselor Statului, iar pe de alta parte pentru a oferi o oarecare "protectie" condamnatului. Contopirea nu inseamna neaparat "un spor" la anii de detentie primiti.
pici80 a scris:

ce importanta are contopirea pedepselor?
sa zicem ca am 3 condamnari,toate cu suspendare..de ce sa cer contopirea? prostie nu,caci se mai adauga un spor.......

In statele unite, daca comiti un viol urmat de omor + talharie, primesti cate o pedeapsa pentru fiecare fapta, iar ele se insumeaza. La fel si in alte state europene, Spania ca de ex. (daca nu ma insel).

in Romania, ti se da doar pedeapsa ceea mai grea omorul, la care se adauga un mic sport, deoarece ai facut un pic mai mult , in exemplu de fata, decat cineva care a infaptuit un simplu omor. La fel daca in momentul cand esti prins s-a mai descoperit ca ai mai facut inca 3 violuri inainte si 10 talharii.

Este in avantajul celui condamnat.

eu am 5 pedepse,toate cu suspendare..de ce sa cer contopirea...ramane ceea mag grea pedeapsa plus sporul
Nu trebuie sa cereti contopirea, se face automat. Chiar daca ati fi inchis iar toate procesele ar fi finalizate, s-ar face automat.

Intelegeti? + E in avantajul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat pe viata ldb ldb Se poate agrava situatia juritica a unui detinut condamnat pe viata ,daca acesta mai are fapte (ex.furturi,talharii) savarsite inaintea condamnarii pentru omor? (vezi toată discuția)
Contopirea pedepselor masni masni as dori sa stiu modul de contopire a unor pedepse in cazul unui detinut care are o condamnare de 5 ani si 6 luni pentru talharie din care a executat 4 ani si 6 ... (vezi toată discuția)
Pentru mai multe condamnari se poate sa fie eliberat dupa noul cod penal din februarie 2014?? alinamihaipaula alinamihaipaula Pentru mai multe condamnari una pt tentetiva de omor 12 ani si 6 luni, alta talharie 8 ani, omor din culpa 7 ani, ultraj 4 ani, violare de domiciliu 3 ani, si ... (vezi toată discuția)