avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pentru mai multe condamnari se poate sa fie eliberat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pentru mai multe condamnari se poate sa fie eliberat dupa noul cod penal din februarie 2014??

Pentru mai multe condamnari una pt tentetiva de omor 12 ani si 6 luni, alta talharie 8 ani, omor din culpa 7 ani, ultraj 4 ani, violare de domiciliu 3 ani, si furt 4 ani sau contopt a ramas la pedeapsa cea mai mare 12 ani si sase luni la care sa adaugat un spor de contopire de 3 ani urmand sa execute 15 ani si 6 luni. Pana in prezent a executat 12 ani si este in amanare si vreau un raspuns daca se poare sa se redeca din pedeapsa sau sa fie pus pe liber la intrarea in vigoare a noului cod penal??
Nu este o analiza simpla ce doriti dvs si nu cred ca o sa va analizeze cineva aici concret pe cazul dvs aceasta posibilitate, in linii mari trebuie sa stiti ca verificarea incidenței legii penale mai favorabile presupune o analiza in două etape, intr-o prima etapa se analizează fiecare dintre pedepsele stabilite pentru infracțiunile concurente, verificandu-se daca acestea nu depașesc limita maxima prevazuta de legea noua, apoi potrivit art. 6 din NCP, apoi numai daca este cazul se va proceda la reducerea pedepselor care depasesc noul maxim special, in urmatoarea etapa se verifica daca pedeapsa rezultanta nu depaseste limita maxima la care se poate ajunge conf.art.39 NCP, deoarece doar atunci când pedeapsa rezultanta ce se execută de catre condamnat ar depăși pedeapsa rezultanta care s-ar obține prin efectuarea contopirii pedepselor potrivit NCP care prevede spor obligatoriu și fix, de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, s-ar putea ajunge la o reducere a pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal bratualina90 bratualina90 Buna seara, as avea o intrebare, as dori sa stiu daca o persoana privata de libertate care are un spor de contopire de 2 ani, dupa intrarea in vigoare a noului ... (vezi toată discuția)
Noul cod de procedura penala catalinp11 catalinp11 as dori sa stiu care sunt cauzele de neaplicare a legii penale mai favorabile in cazul unui detinut condamnat pentru inselaciune si aderare la grup ... (vezi toată discuția)
Contopire pedepse in noul cod penal IoanaBarbu45 IoanaBarbu45 Pe fond ,nepotul meu a fost condamnat in 2004 la 18 inchisoare pentru talharie(o situatie gresit interpretata de instanta,victima fiind concubina nepotului ... (vezi toată discuția)