avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registrul de incasari si plati.Contract inchiriere pe ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registrul de incasari si plati.Contract inchiriere pe IF.

Buna ziua,
Cum trebuie trecuta chiria in registrul de incasari si plati tinand cont ca platesc cash, fara factura. Am un contract de inchiriere intre persoana fizica si IF.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 02:48, 9 Decembrie 2012
Existand contract de inchiriere cu o persoana fizica,este suficienta chitanta(daca nu are chitantier trebuie sa-l procure) primita de la aceasta,pentru trecerea la plati a sumelor achitate.
Documentul justificativ pentru inregistrarea platii chiriei este dispozitia de plata in care proprietarul semneaza ca a primit suma respectiva.

Totusi, legea nu este limitativa si se accepta si alte inscrisuri, in functie de conjunctura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Document justificativ pt. chirie platita la o persoana fizica djina djina Buna! In urma unui act de dare in plata incheiat intre societate si proprietarul spatiului in care se desfasoara activitatea, (proprietarul este si ... (vezi toată discuția)
Intrebari la inceput de drum florinat florinat Buna ziua, Am o firma infiintata recent si am nevoie de ajutor in urmatoarele probleme: 1. In cazul in care retrag banii din contul societatii si ii aduc ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica emite chitanta ? irinuka1014 irinuka1014 am o societate si am inchiriat un spatiu de la o persoana fizica , am platit chiria luna aceasta insa acesta spune ca eu trebuie sa ii fac chitanta insa ... (vezi toată discuția)