O societate care doreste sa faca o concediere colectiva nu are reprezentanti ai salariatilor si nu are nici sindicat.
Sunt obligati sa respecte prevederile art. 69 din codul Muncii, referitor la transmiterea unei notificari catre reprezentantii salariatilor si catre ITM, in vederea gasirii de metode de atenuare a efectelor concedierii sau de evitare a acesteia?
? In cazul in care nu am reprezentanti ai salariatilor si practic nu am catre cine sa transmit acea notificare, mai subzista obligatia de a transmite notificarea respectiva catre ITM?
Codul Muncii instituie obligaţia angajatorului de a notifica inspectoratului teritorial de muncă proiectul de concediere colectivă, indiferent daca are sau nu reprezentanti ai salariatilor.
Multumesc pentru raspuns.
Dar, neavand reprezentanti ai salariatilor as putea scuti cele minim 15 zile (10 zile timpul reprezentantilor salariatilor de a formula obiectiuni, cereri, opinii etc si cele 5 zile in care angajatorul poate raspunde), corect?
Problema mea este ca incerc sa scurtez cat mai mult perioada in care trebuie sa indeplinesc toate obligatiile legale.
Intr-adevar, intra in categoria concedierilor colective ... parerea mea, este ca in acest acz - lipsa reprezentantilor sau a sindicatului - sa aduceti la cunostinta salariatilor acest lucru pentru a-si putea exprima punctul de vedere ..