avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Marturie mincinoasa

Intr-un proces civil care are ca obiect pagube materiale in urma unui accident rutier si exista martori. Exista posibilitatea sa se dispuna urmarirea penala impotriva unuia care marturiseste mincinos. Vorbesc de practica. Stiu ca legea prevede ca in orice proces chiar si civil exista marturie mincinoasa.
Cel mai recent răspuns: kisso , utilizator 18:03, 6 Decembrie 2012
Teoretic da, in practica nu prea...
Unde minciuna este evidenta se da amenda admninistrativa pe motiv ca fapta nu prezinta pericol social mai ales daca marturia este in favoarea faptuitorului.
Daca este in defavoarea faptuitorului pt. a aduce o invinuire nedreapta se poate ajunge in instanta, insa cazurile sunt rare.

De obicei procurorii raspund in bataie de joc la astfel de proces cu fraze gen 'invinuitul a perceput in felul sau evenimentele. nu exista date certe care sa dovedeasca intentia de-a minti, iar judecatorii vad acest "obicei" drept un mod de intemidare al martorilor.

Daca sunt indicii clare ca aceea persoana minte, si doriti o revizuire deoarece s-a tinut cont de marturia mincinoasa merita, daca nu , nu merita.
Va sugerez totusi sa aveti probe izbiditoare impotriva acelui martor, exclus ceilalti martori din proces impotriva lui. Acuma depinde de dvs, s ce va asteptati sa castigati in urma acestei plangeri.

Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2012
kisso, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minciuna in caz de complicitate. marturie mincinoasa sau favorizarea infractorului ? xuser xuser Speta: X,Y,Z, sparg geamul la o masina, si se urca cu picioarele peste ea. Proprietarul suna la 112, cei 3 fug. Politia il prinde doar pe X. Acesta declara ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii la politist aidu aidu Am citit declaratia data de faptuitor (persoana impotriva careia am formulat plangere penala pt inselaciune) organelor de cercetare. In acea declaratie a ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa peraspera peraspera Marturie mincinoasa din cate am citit pe aici, se refera numai la o actiune a MARTORULUI. Dar, daca cineva iti face o actiune(civila) si scrie lucruri ... (vezi toată discuția)