avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua,

Sunt insarcinata in 7 luni.
Am o intrebare legata de concediul pentru cresterea copilului.
Vreau sa optez pentru CIC pentru 1 an de zile, insa vreau sa intreb, daca ulterior voi dori sa trec pe 2 ani se mai poate? Adica, daca in momentul in care are copilul 9 luni de zile ma voi razgandi si voi dori sa mai stau inca un an acasa adica pana implineste 2 ani voi mai putea sa fac acest lucru?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:24, 7 Decembrie 2012
1. Varianta pe care o veti alege initial nu se mai poate modifica.

2. Iata ce spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

(7) Optiunea beneficiarului prevazuta la alin. (1) se exprima in scris, pe baza de cerere, si nu poate fi schimbata pe parcursul acordarii drepturilor.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer concediul crestere copil emilydu emilydu sa zicem ca optez pentru ccc 1 an si ma intorc la 11 luni la servici.poate intra sotul in ccc pana cand acesta implineste 2 ani? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil laur04 laur04 As dori sa stiu daca in situatia in care s-a optat pentru indemnizatia de crestere pe o perioada de doi ani , fara a cunoaste ca plafonul maxim este de 1200 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt mame ovidiu30 ovidiu30 La anul voi naste un copil si vreau sa optez pt cresterea copilului timp de 2 ani,in al doilea an mai primesc bani pt copilul meu? (vezi toată discuția)