avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... transfer concediul crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

transfer concediul crestere copil

sa zicem ca optez pentru ccc 1 an si ma intorc la 11 luni la servici.poate intra sotul in ccc pana cand acesta implineste 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:27, 15 Ianuarie 2013
Nu, sotul nu poate intra in cic pentru restul de pana la 2 ani, pentru ca optiunea initiala a fost de cic de 1 an. Odata facuta, aceasta optiune nu se poate schimba.
Sotul poate intra in cic pentru minim o luna din concediul dvs. initial (pana la un an), daca indeplineste si el conditiile de cotizare, dar nu se poate astfel lungi durata cic initial aleasa.
Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

(7) Optiunea beneficiarului prevazuta la alin. (1) se exprima in scris, pe baza de cerere, si nu poate fi schimbata pe parcursul acordarii drepturilor.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil anca2703 anca2703 Buna ziua, Sunt insarcinata in 7 luni. Am o intrebare legata de concediul pentru cresterea copilului. Vreau sa optez pentru CIC pentru 1 an de zile, insa ... (vezi toată discuția)
Se poate reveni in cic, dupa ce m-am intors la serviciu? AnaIuliaMarin AnaIuliaMarin Buna ziua, am nascut baietelul pe data de 7 ianuarie 2014, am stat in concediu post natal dupa care am intrat in CIC, iar pe data de 1 aprilie 2014 m-am intors ... (vezi toată discuția)
Ccc, stimulent de insertie cipanu cipanu daca optez pentru CCC pana la 2 ani dar intre timp ma razgandesc si doresc revenirea la serviciu inainte de implinirea copilului a varstei de 1 an mi se mai ... (vezi toată discuția)