avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESUNE

As dori sa supun atentiei un subiect legat de un proces de succesiune in derulare:
- in cazul in care cele doua parti angajate in proces de dezbatere succesiune pe o casa nu se inteleg si datorita faptului ca un proces poate dura ani intregi , pana la o decizie finala , se poate apela la un executor judecatoresc care sa le imparta casa in doua parti pentru a nu se ajunge la violente ? Partile nu se inteleg , se tot ameninta , una dintre parti a inchis toate usile , iar cealalta parte nu poate avea acces la casa. Cum se pot linisti lucrurile pana la o sentinta judecatoreasca ? Precizez ca locuinta are 4 camere , cu doua intrari separate .
Va multumesc anticipat pentru un raspuns .

Cu stima ,
Cel mai recent răspuns: romex , utilizator 09:22, 12 Decembrie 2012
Cum sa imparta executorul judecatoresc casa? Atunci nu mai existau judecatorii....El intervine abia dupa ce aveti o hotarare a judecatorului(daca este cazul...)
Din pacate nu aveti decat sa asteptati decizia judecatorului, sau sa incercati sa parcurgeti chiar si in timpul procesului alte modalitati de solutionare a conflictelor, cum ar fi medierea. Sunt convinsa ca ati auzit de aceasta modalitate care in unele cazuri s-a dovedit benefica.

Si inca o intrebare, locuiti in acea casa? Ei locuiesc in acea casa?
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2012
ContSters259670, utilizator
Va multumesc pentru amabilitate . Este vorba de o casa batraneasca achizitionata prin act de vanzare cumparare de doua fiice . Dupa moartea parintilor au intervenit problemele si odata cu succesiunea pe pamant se va face si separarea casei . Nu vad cum ar putea sa coabiteze in aceasi casa pana la o sentinta . Problema e ca una din parti , mai violenta a pus lacate peste tot si spune ca i se cuvine casa toata . De aici si intrebarea mea. Daca mama mea care are act nu poate veni pana la solutia definitiva , cealalta parte poate sa faca ce vrea de una singura ???
Multumesc
Inca o data va intreb locuiti acolo? Partea cealalta locuieste acolo?
Nu , nu locuieste nimeni acolo . Asa cum spuneam partea mai "vulcanica" a pus lacate si se duce ocazional sa o vada vecinii ca ea e proprietara afirmand ca sora i-ar fi cedat partea ... Ocazional ar vrea sa mearga si sora dar ii e frica de furia celei vulcanice ...De aici si intrebarea mea . Pana la sentinta , ce organ al Statului poate sa o "linisteasca" ?
Multumesc inca o data pentru amabilitate.
Vecinii stabilesc cine este proprietarul si cine nu? Nu instanta de judecata? Si atunci ce importanta au toti acesti nervi facuti? Daca ati fi locuit acolo, daca ar fi avut vreo importanta sa fiti vazut ca treceti pe acolo as mai zice, dar atata vreme cat instanta decide pe baza actelor depuse la dosar ce importanta are? Doar ca sa va faceti un car de nervi?

Alte discuții în legătură

Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Am uitat să precizez faptul ca matuşa şi unchiul meu nu au avut copii. ªi încă ceva...va rog..ce înseamna faptul că mama nu a acceptat moştenirea de ... (vezi toată discuția)
Succesiune - expertiza lotizare si impartire casa asanacheromel asanacheromel Va rog sa ma lamuriti intr-o problema . Exista pe rolul instantei un dosar de succesiune si datorita neintelegerilor va fi de impartit o casa de ... (vezi toată discuția)
Dosar suspendat - inaintat parchetului pentru cercetari romex romex Va rog sa ma lamuriti intr-o problema : - in cazul in care o instanta de judecata a suspendat un proces si a inaintat parchetului pentru cercetarea unui ... (vezi toată discuția)