avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DOSAR SUSPENDAT - INAINTAT PARCHETULUI PENTRU CERCETARI
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DOSAR SUSPENDAT - INAINTAT PARCHETULUI PENTRU CERCETARI


Va rog sa ma lamuriti intr-o problema :
- in cazul in care o instanta de judecata a suspendat un proces si a inaintat parchetului pentru cercetarea unui inscris sub semnatura privata ( legat de un asa zis imprumut in care , in cazul in care nu s-ar fi inapoiat o suma de bani , partea care ar fi dat banii devenea proprietara pe unele drepturi succesorale ) , contestat de cealalta parte ca fiind un fals , va rog sa-mi spuneti in ce consta verificarile parchetului : doar se verifica semnaturile sau se verifica si modul in care s-a facut acel act ? Se face si un rechizitoriu ?
Va multumesc anticipat pentru amabilitatea raspunsului .
Cu stima
Cel mai recent răspuns: romex , utilizator 08:23, 18 Decembrie 2012
S-a inceput urmarirea penala in cauza pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si probabil uz de fals, se vor face cercetari penale, finalizate cu o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala sau cu rechizitoriu de trimitere in judecata. pana la finalizarea cauzei penale, cauza civila ramane suspendata
Va multumesc pentru amabilitatea raspunsului dvs. Practic lucrurile sunt mult mai complexe si nu stiu daca este cazul sa revin asupra faptelor. Practic , in urma decesului parintilor mamei mele a ramas o mostenire constand in diferite loturi de pamant si casa batraneasca , care anterior mortii parintilor a fost vanduta prin act de vanzare cumparare cu clauza , celor 2 fiice mostenitoare . In urma neintelegerilor dintre cele doua fiice , mama mea ( una dintre fiice ) a ales sa dezbata succesiunea si sa se faca si partajul la casa ,moment in care in instanta , sora acesteia sa prezinte un act sub semnatura privata ( scris de mana ei , fara notar , si cu martori fiul acesteia si mama lor ulterior decedata , prin care mama mea ar fi imprumutat o suma de bani si nefiindu-i returnata sorei aceasta ar fi intrat in posesia in totalitate a casei precum si a "drepturilor succesorale ramase in urma mortii mamei lor" . Asa ceva nu s-a intamplat niciodata ! De aici si inscrierea in fals la proces . Tocmai de aceea am pus intrebarea de mai sus , si mai exista un amanunt care nu stiu daca poate influenta sau nu aceste cercetari . Mama mea are probleme de deplasare intrucat are coxatroza si in alte ocazii mi-a spus ca sora acesteia a facut-o sa semneze o hartie in alb intrucat a motivat ca are nevoie de o declaratie pentru un act la banca sa poata scoate niste bani in care era imputernicita . Sa presupunem ca exista o asemenea semnatura pe o hartie , pe care ulterior s-a completat un astfel de act . Poate fi considerat ca fiind act real ? Cum se poate constata ca banii efectiv nu s-au dat ?? Semnatura unui martor e chiar a fiului celei care a scris actul iar semnatura celuilalt martor este un fals grosolan si se poate constata in urma expertizelor . De aceea v-am intrebat in ce consta verificarile parchetului . Inca o data toata stima si admiratia pentru dvs.
Cu respect
Va rog , pentru cei care ma pot ajuta , as dori un punct de vedere.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar suspendat si trimis la parchet pentru cercetari romex romex Va rog sa ma ajutati cu o lamurire : In cadrul unui proces in care se solicita perfectarea unui inscris sub semnatura privata , una din parti contesta ... (vezi toată discuția)
Imprumut romex romex Va rog sa-mi spuneti , in cazul in care o persoana se imprumuta de la alta persoana intocmind un act sub semnatura privata este de ajuns doar semnatura ... (vezi toată discuția)
Inscris sub semnatura privata contestat in instanta romex romex Va rog sa-mi permiteti sa supun discutiei urmatoarea speta: - in instanta , o parte solicita o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic pe ... (vezi toată discuția)