Va rog sa ma ajutati cu o lamurire :
In cadrul unui proces in care se solicita perfectarea unui inscris sub semnatura privata , una din parti contesta semnatura atat a sa cat si a unuia dintre martori pe motiv ca ar fi fals . Instanta a trimis dosarul pentru cercetari la Parchet . Intrebarea mea este urmatoarea:
-daca se constata ca semnatura martorului este falsa , actul va fi considerat ca un fals ? Se mai poate cere perfectarea unui asemenea inscris sub semnatura privata , scris intre rude ? .
Va multumesc anticipat pentru lamuriri .
Cu stima
Va multumesc pentru amabilitate si nu doresc sa va plictisesc cu detalii prea stufoase.
In esenta , dupa decesul bunicilor mei au ramas doua fiice mostenitoare . Pe fondul neintelegerilor , mama mea a ales sa deschida succesiunea . In momentul in care sora acesteia a primit comunicare de la Tribunal , a deschis la randul sau un proces in care a depus un inscris sub semnatura privata semnat de ea , mama mea si bunica ( in calitate de martor) , prin care mama mea s-ar fi imprumutat in anul 2009 de o suma de 12.500 RON pe termen de un an , si daca la expirarea termenului mama mea nu ar fi inapoiat acea suma de bani , mama ar fi cedat jumatate dintr-o casa dobandita prin act de vanzare cumparare legalizat la notar , precum si " toate drepturile succesorale care vor ramane dupa moartea mamei noastre A.A" ( care la acea data era in viata si a carei semnatura este aplicata pe acest inscris . Practic sora mamei mele solicita o hotarare care sa tina loc de act oficial.
Mama mea nu a vazut in viata ei asemenea act , dar totusi semnatura pare a fi a ei , insa aplicata intr-un colt nefiresc a paginii , iar semnatura bunicii este cu siguranta un fals , si noi ne-am inscris in fals , iar instanta a trimis actul pentru cercetari parchetului . Mama mea deja a dat o declaratie si a dat specimene de semnatura, iar pentru bunica am depus mai multe documente su semnatura in original . Semnatura mamei mele pare a fi cu alt pix , lipsesc din document datele de identificare a celuilalt martor , care dupa parerea noastra pare a fi a fiului sorei mamei ,tot actul este scris de sora acesteia dar in numele mamei mele , suma e scrisa doar in cifre , nu si in litere, iar practic mamei nu i se poate atrIbui decat acea semnatura aplicata intr-un colt pe o coala de hartie si nici mama nu-si explica cum a putut aplica acea semnatura .
Intrebarea mea era : daca semnatura mamei mele e reala dar a martorului este un fals , cum poate aprecia organele de cercetare acest document, intrucat , prin acest act se incearca inducerea in eroare si inselaciunea mamei mele . Poate ca mama a aplicat acea semnatura cu alta ocazie intrucat in acea perioada au avut un alt proces , de acea data parte comuna , iar mama intrucat avea probleme de deplasare , de mai multe ori fiul sorei ii spunea sa semneze in josul paginii pentru ca ulterior fiul sa completeze diferite cereri de amanare a acelui proces . Aceasta poate fi singura modalitate in care semnatura sa fi fost aplicata pe o pagina alba si ulterior sa fi fost completata cu acest act sub semnatura privata " contract de imprumut - antecontract de vanzare cumparare " pentru care asa cum am spus sora mamei a cerut in instanta o hotarare care sa tina loc de document original .
De aici toate aceste nedumeriri , asteptarea e lunga si as fi dorit sa pot avea si parerea altor persoane foarte pregatite in domeniu .
inca o data tot respectul si va multumesc din suflet pentru interesul acordat .
Imprumut
romex
Va rog sa-mi spuneti , in cazul in care o persoana se imprumuta de la alta persoana intocmind un act sub semnatura privata este de ajuns doar semnatura ... (vezi toată discuția)