avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scutire impozit programator - invatamant la distanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scutire impozit programator - invatamant la distanta

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Mi s-a refuzat scutirea de impozit de care beneficiaza programatorii pe baza urmatoarei explicatii:

"Buna ziua,

Nu puteti sa beneficiati de scutire de impozit datorita faptului ca ati studiat la distanta.

In acest caz, durata studiilor trebuia sa fie mai mare cu min 1 an fata de numarul de ani de studiu care se fac la invatamant zi.
Dvs ati studiat 3 ani si din acest motiv nu va incadrati.

Multumesc,
HR Team
"

Am cautat peste tot si nu am reusit sa gasesc nimic in nicio lege ca sa specifice cele mai de sus. Imi puteti spune mai multe despre subiectul asta eventual cu niste citate din lege ca sa pot sa ma duc cu ceva oficial la HR?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 10 Decembrie 2012
Ce pot face sa-i fortez pe cei de la Resurse Umane sa-mi dea scutirea de impozit? Eventual sa incep niste proceduri legale cum ar fi sa-i dau in judecata?
faceti un memoriu catre HR .. invocati prevederile de mai sus si in plus principiul de drept : Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem. Principiu conform caruia normele de drept nu trebuiesc interpretate peste lege pentru a evita aplicarea abuziva a lor sau a fraudei la lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 250/2004 contabilitate si informatica de gestiune biancaores biancaores Buna ziua, Daca am specializarea in domeniul Contabilitate si Informatica de gestiune m-as putea angaja pe post de [b]programator[/b] si sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit absolventi electrotehnica florina_mihu florina_mihu sunt absolventa a facultatii de electrotehnica si lucrez intr-o firma in care majoritatea angajatilor beneficiaza de scutirea de impozit. Eu, desi prestez ... (vezi toată discuția)
Conditii scutire impozit aacris aacris ce conitii trebuie sa indeplinesti ca sa fii scutit de impozitul pe salar (vezi toată discuția)