Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Mi s-a refuzat scutirea de impozit de care beneficiaza programatorii pe baza urmatoarei explicatii:
"Buna ziua,
Nu puteti sa beneficiati de scutire de impozit datorita faptului ca ati studiat la distanta.
In acest caz, durata studiilor trebuia sa fie mai mare cu min 1 an fata de numarul de ani de studiu care se fac la invatamant zi.
Dvs ati studiat 3 ani si din acest motiv nu va incadrati.
Multumesc,
HR Team
"
Am cautat peste tot si nu am reusit sa gasesc nimic in nicio lege ca sa specifice cele mai de sus. Imi puteti spune mai multe despre subiectul asta eventual cu niste citate din lege ca sa pot sa ma duc cu ceva oficial la HR?
Ce pot face sa-i fortez pe cei de la Resurse Umane sa-mi dea scutirea de impozit? Eventual sa incep niste proceduri legale cum ar fi sa-i dau in judecata?
faceti un memoriu catre HR .. invocati prevederile de mai sus si in plus principiul de drept : Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem. Principiu conform caruia normele de drept nu trebuiesc interpretate peste lege pentru a evita aplicarea abuziva a lor sau a fraudei la lege.