avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... metoda de calcul concediu postnatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

metoda de calcul concediu postnatal

Buna seara,
Am si eu nevoie de ajutor va rog:eu am salariul brut de 1800lei/luna in ultimele 5 luni.La acest venit mi se adauga si comisioane realizate din vanzari,comisioane care sunt trecute in cartea de munca.Inainte de aceste 5 luni,am avut un alt loc de munca unde salariul era de aprox.700 lei/net pe luna.Intre cele 2 locuri de munca a fost o diferenta de cateva zile,aprox o sapt.Daca totul merge bine voi naste la sf lunii iunie.Intrebarile mele sunt:Cum se va calcula suma pe care eu o voi primi lunar in concediul postnatal?Ma ajuta cu ceva comisionul?Daca stau in concediu medical,ma va afecta cu ceva?

Va multumesc pt timpul acordat si va doresc o seara buna in continuare!!!!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 09:46, 4 Februarie 2009
Art. 25. - (1) Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10.
(2) Indemnizaţia de maternitate se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
=D>
e bine asa.....dar totusi nu am inteles ceva:medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni...venituri lunare brute sau nete?

Va multumesc anticipat!!!
O zi frumoasa!!!!!!
Toate veniturile care au constituit baza pentru calculul contributiilor, brute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pentru post-prenatal este platit 85 %din net sau brut? corinaionescu1 corinaionescu1 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Urmeaza sa nasc de curand, si tot incerc sa ma pun la curent cu drepturile gravidelor si cu cat voi fi platita pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediul de sarcina alina_cj alina_cj Buna ziua. Cu 3 luni inainte de a intra in prenatal am fost in concediu medical. In aceasta perioada voi beneficia de 85% din 75% din salariul net? (vezi toată discuția)
Calculul pentru concediul de maternitate Hellenas Hellenas Buna ziua, As dori si eu o informatie cu privire la calculul pentru concediul de maternitate. Sunt angajata din aprilie, am ramas insarcinata, urmez sa ... (vezi toată discuția)