avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratii

In luna noiembrie am primit marfa de la un furnizor extern(achizitie intracomunitara),factura avand data de 12.10.2012.Am declarat factura in declaratia 300 si 390.Ulterior am primit alta factura,ei anuland-o pe prima fara sa ne comunice si noua,a doua factura avand data de 05.11.2012.Cum corectez decontul 300 si declaratia 390?Declaratia 390,banuiesc ca fac rectificativa,dar cum procedez cu declaratia 300?Asa ca sa existe si corelatie intre cele 2.:sorry:

Cel mai recent răspuns: malis , utilizator 14:06, 13 Decembrie 2012
reglati situatia prin rd. 6 si rd. 19 din decont.
Si e ok,daca nu va mai exista corelatie pe luna respectiva a decl.300 cu 390?
cea anulata din octombrie o treceti cu minus la randurile de regularizari, iar cea din noiembrie o treceti la rd. 5, 5.1 si 18, 18.1.
Da,pentru luna noiembrie e bine,dar nu inteleg cum va fi corelatia pentru luna octombrie,la decl.390 voi face rectificativa(fara factura respectiva) si decl.300 va ramane la fel(cu fact.respectiva),care se va trece cu minus in deconutul lunii noiembrie.Imi cer scuze daca sunt prea insistenta:)
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
malis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare corect d390 si d300 ela30 ela30 Buna ziua, Am o situatie in care nu stiu cum sa procedez sa nu gresesc si anume: -in luna Februarie am achitat un avans pentru materie prima unui furnizor ... (vezi toată discuția)
Decl.390 cristinabojescul cristinabojescul In luna septembrie am inregistrat eronat o factura proforma in decl.390.Am stornat factura si voi face rectificativa la 390 si regularizare in decontul de tva ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism ue popgrigore1989 popgrigore1989 Buna ziua, O societate comerciala care este inscrisa in ROI, achizitioneaza un autoturism second hand din Olanda, factura este emisa fara TVA, spuneti-mi ce ... (vezi toată discuția)