avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare comision returnat banca
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare comision returnat banca

Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti si pe mine cum inregistrez returnarea comisionului de catre banca?
Fac storno 627 =5121 cu minus dar pe urma in ce cont duc suma returnata 7588,766?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 14:49, 11 Decembrie 2012
Faceti storno 627 =5121 cu minus si atat. Banii raman in cont. Nu aveti treaba cu conturile de venituri.
Buna dimineata!

Daca inregistrati stornarea platii veti denatura rulajele pe cont 5121, deoarece Dvs. ati incasat acum banii in cont. Nu e acelasi lucru;). Contul 5121 e debitor la incasare :rolleyes:.
Multumesc pentru raspunsuri.
Dar care inregistrare este corecta: 627=5121 cu minus sau 5121=7588?
5121=581 X lei
627=581 - X lei

Cu aceste inregistrari Dvs. evidentiati incasarea, dar in acelasi timp stornati cheltuiala inregistrata initial. Contul 581 ramane zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare comision bancar SfetcuArabela SfetcuArabela Buna ziua, Ma puteti ajuta va rog frumos cu un sfat? Plata comisionului bancar o inregistrez 627=5121. Intrebarea mea este: cum inregistrez daca am o ... (vezi toată discuția)
Inregistrare mandat postal vioviod vioviod .Vand marfa prin curier unui client. Emit factura iar clientul plateste prin banca. 2.Produsul este defect, clientul mi-l trimite inapoi , si stornez factura ... (vezi toată discuția)
Storno factura partiala marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Cum trebuie sa procedez ca sa stornez o factura de avans marfa doar partial , trec informatiile de pe factura pe care vreau s-o stornez pe ... (vezi toată discuția)