avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Lipsa atestat operator radar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Lipsa atestat operator radar

Buna ziua,
Foarte pe scurt o sa va expun o situatie in care am nevoie de ajutor: am contestat un proces verbal de contraventie pt depasirea vitezei in localitate.La dosar IPJ-ul a adus(la solicitarea mea) atestatul de operator radar.Problema este ca atestatul este pe alt nume decat cel al agentului care apare pe procesul verbal,sustinandu-se ca respectivul agent cu atestat se afla in masina cu cel
Care m-a sanctionat pe mine,cel cu atestatul actionand aparatul radar iar cel al carui nume se afla pe proc-verbal era folosit la oprirea masinilor! In ordonanta cu privire la contraventii se specifica in mod clar ca agentul care constata trebuie sa fie si cel care aplica sanctiunea contraventionala! Ceea ce nu e respectat in cazul meu!
Luni am din nou termen si ar trebui sa o conving pe judecatoare ca am dreptate! Cum? Pt ca ea a sustinut la termenul anterior ca "asa se face,unul e cu radarul altul opreste" dupa logica mea,cel cu radarul trebuia sa scrie procesul verbal,iar nu agentul folosit la oprirea masinilor care nu are atestat! Corect?
Exista cateva instante in tara care au declarat nulitatea unor asemenea proc-verb pe acest temei.daca le invoc am sanse mai mari sa o conving ca e ilegal ce s-a intamplat?
Va rog ajutor..luni am termen!multumesc

Alte discuții în legătură

Agent constatator cu capacități de teleportare dietmarkrutsch dietmarkrutsch O speță de justiție cel puțin discutabilă cu referire la OG 2 / 2001 și OUG 195 / 2002 Dosar 332/294/2013 la Judecătoria Săliște, județul Sibiu ... (vezi toată discuția)
Valabilitate atestat operator radar dana_toader dana_toader Buna ziua, Ma judec cu IPJ Buzau pentru anularea procesului verbal de contraventie prin care mi s-a suspendat permisul. Am invocat o serie de ... (vezi toată discuția)
Lipsa datelor de identificare ale aparatului radar de pe procesul verbal Avocat Julea Stefan Avocat Julea Stefan Iata un nou motiv de anulare care poate fi des folosit: De obicei, pe procesele verbale de contraventie se mentioneaza ca x a fost depistat cu auto ... ... (vezi toată discuția)