buna ziua!sunt intr o situatie neclara si caut un rasp edificator.in prezent sunt angajat intr o institutie publica de stat ca si functionar public.de curand am primit o oferta de la o firma cu capital privat pt angajare cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu o perioada de proba de 3 luni.Nu doresc sa renunt nici la actualul loc de munca cel putin in perioada de proba.Mantionez ca am un salariu redus si asta m a determinat sa optez si pt al doilea loc de munca.va rog sa ma indrumati sau sa mi spuneti daca intru prin semnarea celui de al doilea contractn sub incidenta vreunei legi .va multumesc
Intrati sunt incidenta prevederilor Legii nr.161/2003 daca exercitarea funcţiei în alte domenii de activitate din sectorul privat, este în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, potrivit fişei postului.
Potrivit art.96 alin.1 din Legea nr.161/2003, funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.