avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SOCIETATE RECUPERARE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SOCIETATE RECUPERARE

Buna ziua!
Va rog sa ma informati daca o persoana care a terminat dreptul ( cu licienta data ) are dreptul sa deschida o societate ( SRL) cu obiect de activitate recuperare creante .
De ce suma de bani are nevoie si unde trebuie sa se adreseze pentru pentru infiintarea acestei activitati.
Ce alte lucruri importante trebuie sa stie pentru infiintarea acestei societati.
Cu respect,
ONEA NECULAI SAND


Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:02, 8 Decembrie 2012
Acea persoana care este licentiata in stiinte juridice trebuie ca mai intai de toate sa studieze legislatia societatilor comerciale pentru a putea afla care sunt conditiile de constituire a unei societati comerciale in general. Dupa aceea va trebui sa studieze ale prevederi legale care reglementeaza procedura de inregistrare a unei societati comerciale si va afla ca institutia competenta este Oficiul National al Registrului Comertului. Dupa aceea va trebui sa studieze codul CAEN pentru a-si stabili activitatea principala si alte activitati secundare.
Studiind legislatia in vigoare va afla si alte lucruri importante pe care ar trebui sa le stie pentru constituirea si functionarea unei societati avand ca obiect de activitate recuperarea creantelor (spre exemplu OG 5 din 2001, OUG 119 din 2007, Codul de procedura civila etc.).Cu alte cuvinte este foarte mult studiu pe care persoana trebuie sa il parcurga pentru realizarea obiectivului sau.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate recuperari creante- conditii infiintare ONEA21 ONEA21 Buna ziua! Va rog sa ma informati daca o persoana care a terminat dreptul ( cu licienta data ) are dreptul sa deschida o societate ( SRL) cu obiect de ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma de recuperari creante Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Buna, copii, ce acte trebuie la infiintarea unei societati comerciale cu obiect principal recuperarea de creante? Mi-e lene sa caut legislatia, ajutati-ma:) ... (vezi toată discuția)
Drept comun/somatie de plata/ordonanta de plata dacmoto dacmoto Buna ziua, Contractul este incheiat intre o societate comerciala si o persoana fizica. Persoana fizica se obliga sa presteze activitate( dirigentie de ... (vezi toată discuția)