avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Puncte de vedere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Puncte de vedere

Am urmatoarea speta determinata de interpretarea art. 7 si art.8 alin.(1) din HG301/2012 si a art.99 alin.(1) si (2) din Anexa la HG201/2012 (Norme metodologice) :
" Art. 7. - (1) In termen de 18 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, modul de functionare a unitatilor prevazute la art. 2 alin. (1) din Legea nr. 333/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, a societatilor specializate de paza si protectie si a celor care desfasoara activitati de proiectare, producere, instalare si intretinere a sistemelor de alarmare impotriva efractiei, licentiate pana la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, precum si a dispeceratelor de monitorizare a sistemelor de alarmare, infiintate pana la aceeasi data, trebuie sa fie potrivit cerintelor stabilite in normele metodologice aprobate prin prezenta hotarare.
Art. 8. - (1) Prezenta hotarare intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I..."
" Art. 99. - (1) Cu ocazia controalelor efectuate de politie pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind masurile de asigurare a securitatii unitatilor, personalul abilitat pentru efectuarea controlului incheie un proces-verbal de constatare, in care se inscriu masurile si termenele de remediere a deficientelor.
(2) La stabilirea termenelor de remediere a deficientelor constatate cu ocazia unui control, organele de politie au in vedere volumul si natura masurilor care trebuie intreprinse pentru intrarea in legalitate a unitatii respective; termenele stabilite pentru remedierea deficientelor nu pot depasi 60 de zile si pot fi prelungite, la solicitarea unitatilor controlate prevazute la art. 2 alin. (1) din Lege, pentru motive intemeiate, cu cel mult 30 de zile. "

In atare conditii ,termenul de 60 zile se aplica odata cu intrarea in vigoare a actului normativ sau dupa epuizarea celor 18 luni ?

Alte discuții în legătură

Supraveghere video la locul de munca west point west point recent angajatorul nostru ne-a montat tam-nesam 4 camere de supraveghere.montajul a fost efectuat de catre angajati sai societatii,iar noi a trebuit pur si ... (vezi toată discuția)
Amenda umflata andreeafarcas andreeafarcas Am pornit de curand-2 saptamani si jumate- un mic ABC;firma fiind cumparata iar spatiul in chirie. In situatia in care vanzarile sunt inca foarte foarte ... (vezi toată discuția)
Amenajare casa de amanet ioanacalian ioanacalian ce amenajari trebuie facute la o casa e amanet (vezi toată discuția)