Din Normele Tehnice din 25 iunie 2004 privind proiectarea şi realizareasistemelor tehnice de protecţie şi de alarmare împotriva efracţiei:
ART. 39
(1) Sistemele de alarmare împotriva efracţiei pentru case de schimb valutar, amanet, magazinele de comercializare a armelor şi muniţiilor şi casieriile colectoare trebuie sã aibã în componenţã: echipamente antiefracţie, control acces, televiziune cu circuit înschis şi protecţie mecanicã.
(2) Echipamentele trebuie sã asigure: memorarea evenimentelor în timp real, pe o perioadã de 20 de zile, transmiterea la distanţã, protejarea casei de bani cu senzori de vibraţii şi a spaţiului de amplasare a acesteia cu detectoare cu principii diferite de funcţionare, cel puţin douã detectoare, tastaturã montatã la distanţã şi coduri de utilizare individualizate.
(3) Echipamentele din structura televiziunii cu circuit închis trebuie sã fie montate disimulat, sã fie protejate mecanic împotriva agresorilor şi sã asigure înregistrarea imaginilor din zona clienţilor şi a intrãrii pe o perioadã de minimum 10 zile.
ART. 40
(1) Pereţii despãrţitori ai casei de schimb / amanet trebuie sã aibã rezistenţa mecanicã corespunzãtoare claselor prevãzute de Standardul european ENV 1627.
(2) Ghişeele de schimb trebuie sã fie prevãzute cu geam antiglonţ şi sertar cu preluare indirectã a valorilor şi sã asigure protecţia la acţiunea armelor de foc, corespunzãtoare Standardului european EN 1522.
(3) Seifurile trebuie sã aibã cel puţin clasa minimã de rezistenţã prevãzutã de Standardul european SR EN 1143, iar cele sub 1.000 kg trebuie sã fie fixate în zid ori în pardosealã.
ART. 41
În situaţia în care obiectivele din aceastã gamã nu au pazã umanã permanentã, sistemul de alarmare împotriva efracţiei se conecteazã la un dispecerat de monitorizare a alarmelor.
Ar mai fi de citit Normele Metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, dati o cautare pe net dupa acest text.