avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... amenda umflata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

amenda umflata

Am pornit de curand-2 saptamani si jumate- un mic ABC;firma fiind cumparata iar spatiul in chirie. In situatia in care vanzarile sunt inca foarte foarte mici, anterior locatia nefiind punct comercial, acu 4 zile am primit o vizita de la un agent economic care m-a "incaltat" cu o amenda de 2000 RON. Intradevar legea 333/2003 spune ca unitatea trebuie echipata cu mijloace de alarma pt siguranta bunurilor; insa in situatia in care eu nu-mi scot inca nici cheltuielile nu am posibilitatea de a investi in asa ceva(INCA!).
Din cate am inteles amenda cuprinsa in dispozitiile legi pt cazul meu este intre 200 si 500 RON.
Nu inteleg de ce am primit o asemenea amenda(2000 ron); deasemenea cred ca ar trebui sa existe un termen in care eu sa am posibilitatea sa achizitione si sa instalez un sistem de alarma, in conditiile in care eu am deschis de 2 saptamani timp in care nu am avut posibilitatea financiara pentru aceasta achizitie.
Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu actiunea posibila, ori cu o motivatie concreta cu privire la amenda primita(cautand pe net,nu am gasit nimic ce m-ar putea ajuta,o ordonanta cu privire la termene de aplicare a legii sau orice altceva).
astept un raspuns intrucat timpul trece...
t
Cel mai recent răspuns: andreeafarcas , utilizator 09:23, 17 Martie 2009
Buna ziua,
la amenda data poti face plangere conform Lg 333/2003 republicata si modificata
"Art. 67 - Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază teritorială s-a săvârşit contravenţia."

la art 3 alin (3) din aceeasi lege spune "(3) La unităţile unde nu este posibilă realizarea unui sistem de pază organizat, conducătorii acestora sunt obligaţi să execute împrejmuiri, grilaje, obloane, încuietori sigure, iluminat de securitate, sisteme de alarmă sau alte asemenea mijloace necesare asigurării pazei şi integrităţii bunurilor"

tot aici gasim " Cap. IV
Sisteme tehnice de protecţie şi de alarmare împotriva efracţiei

Secţiunea 1
Mijloace de protecţie şi de alarmare împotriva efracţiei

Art. 28 - (1) Conducătorii unităţilor care deţin bunuri, valori şi suporturi de stocare a documentelor, a datelor şi informaţiilor cu caracter secret de stat sunt obligaţi să asigure paza, mijloacele mecano-fizice de protecţie şi sistemele de alarmare împotriva efracţiei în locurile de păstrare, depozitare şi manipulare a acestora, precum şi în locurile unde se desfăşoară activităţi care au un asemenea caracter.
(2) Proiectele ce vizează măsurile prevăzute la alin. (1) se avizează de către instituţiile abilitate, potrivit actelor normative ce privesc protecţia informaţiilor clasificate.
(3) Elementele de protecţie mecano-fizice încorporate imobilelor destinate păstrării, depozitării şi manipulării bunurilor şi valorilor de orice fel trebuie să fie certificate că rezistă la efracţie, corespunzător gradului de siguranţă impus de caracteristicile obiectivului păzit.
(4) În sensul prezentei legi, prin elemente de protecţie mecano-fizice se înţelege: ziduri, plase, blindaje, case de fier, seifuri, dulapuri metalice, tezaure, geamuri şi folie de protecţie, grilaje, uşi şi încuietori.
(5) În sensul prezentei legi, prin sistem de alarmare împotriva efracţiei se înţelege ansamblul de echipamente electronice compus din: centrala de comandă şi semnalizare optică şi acustică, detectoare de prezenţă, antişoc şi acustice, butoane şi pedale de panică, control de acces şi televiziune cu circuit închis cu posibilităţi de înregistrare şi stocare a imaginilor şi datelor, de natură să asigure o protecţie corespunzătoare obiectivelor şi persoanelor.
(6) Instalarea, modificarea, inclusiv punerea în funcţiune a sistemelor de alarmare împotriva efracţiei, se avizează şi se controlează potrivit prevederilor alin. (2).
(7) Proiectele sistemelor de alarmare împotriva efracţiei se întocmesc în conformitate cu normele tehnice stabilite prin hotărâre a Guvernului."

Dvs nu stiu ce profil aveti la firma, dar incercati sa faceti plangere scontraventionala si sa incercati sa obtineti un avertisment.
Succes
*legea 333/2003 a fost modificata prin legea 9/2007, printre alte modificari cuantumul amenzilor a fost majorat:
La articolul 61, literele a)-c) vor avea urmatorul cuprins:
"a) cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei, contraventiile prevazute la lit. g)-m);
b) cu amenda de la 2.000 lei la 5.000 lei, contraventiile prevazute la lit. a)-d) si f);
c) cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei, contraventia prevazuta la lit. e)."
*legea nu prevede termen pentru luarea acestor masuri.
va multumesc mult....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat din magazin eugeniaivan eugeniaivan Buna Ziua, Am o problema :lucrez ca si lucrator comercial la o firma vineri pe 8 martie am avut un client care a \\"dorit\\"achizitionarea unui bun in valoare ... (vezi toată discuția)
Politia spune ca ... Qala Qala Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere casierie dana.bors dana.bors Buna ziua .Este legal ca intr o casierie de 2/2mp sa se puna camere de supravegere ne fiind nici un lucru de valoare ?(in afara de incasari care sunt ... (vezi toată discuția)