avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Camere de supraveghere casierie
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Camere de supraveghere casierie

Buna ziua .Este legal ca intr o casierie de 2/2mp sa se puna camere de supravegere ne fiind nici un lucru de valoare ?(in afara de incasari care sunt depozitate la sf programului in alta incapere).Este abuz la intimitatea angajatului?Sunt doar camere fara un contract cu firme de paza si protectie.Nu ar fi mai corect un buton de panica si camera sa bata pe geamul si usa casieriei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 25 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In casierie se vehiculeaza bani, deci valori.
Angajatorul considera necesara montarea unei camere de supraveghere pentru a nu avea probleme cu legea.
Nu poate fi vorba de intimitatea casierului la locul sau de munca/ postul de lucru. Montarea camerelor de supraveghere este interzisa in grupurile sanitare, vestiare, camere de odihna pentru gravide, etc.
Potrivit Legii nr. 333/2003:
-
societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de natura capitalului social, care dețin bunuri ori valori cu orice titlu sunt obligate să asigure paza acestora.

- Conducătorii unităților care dețin bunuri, valori, suporturi de stocare a documentelor, a datelor și informațiilor cu caracter secret de stat sunt obligați să asigure paza, mijloacele mecano-fizice de protecție și sistemele de alarmare împotriva efracției în locurile de păstrare, depozitare și manipulare a acestora, precum și în locurile unde se desfășoară activități care au un asemenea caracter.

- Instalarea, modificarea, inclusiv punerea în funcțiune a sistemelor de alarmare împotriva efracției se avizează și se controlează potrivit prevederilor legale.

- Proiectele sistemelor de alarmare împotriva efracției se întocmesc în mod obligatoriu pentru obiectivele care sunt supuse avizării poliției, iar elaborarea acestora se face cu respectarea cerințelor tehnice minime stabilite prin normele metodologice de aplicare a legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda umflata andreeafarcas andreeafarcas Am pornit de curand-2 saptamani si jumate- un mic ABC;firma fiind cumparata iar spatiul in chirie. In situatia in care vanzarile sunt inca foarte foarte ... (vezi toată discuția)
Furt calificat din magazin eugeniaivan eugeniaivan Buna Ziua, Am o problema :lucrez ca si lucrator comercial la o firma vineri pe 8 martie am avut un client care a \\"dorit\\"achizitionarea unui bun in valoare ... (vezi toată discuția)
Montare sistem supraveghere video c60411495 c60411495 Buna ziua, Am fost contactat de catre o farmacie sa ii montez un sistem de supraevghere video. (Societatea mea se ocupa cu vanzarea de produse IT, Software, ... (vezi toată discuția)