avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repartizarea programului de lucru ??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repartizarea programului de lucru ??

Rugamite la specialistii acestui forum!
Am un contract de munca cu timp partial ( art. 103 din Legea 53/2003) fractiune de norma 2 ore/zi, 10 ore/saptamana .
Dupa care urmeaza in contract
\"a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: ...........(ore zi/ore noapte).
b) Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern /contractului colectiv de munca aplicabil.
c) Nu se vor efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente sau inlaturarii consecintelor acestora.\"
Va rog sa-mi spuneti daca este ok sa trec la litera a) in functie de programarea clientului fara a se depasi 10 ore pe saptamana si fara a se depasi numarul total de ore aferente zilelor lucratoare din luna\"Va intreb acest lucru deoarece este vorba de un mecanic auto care va desfasura activitati de reparatii pe baza de programare in functie de timpul clientului.
Nu vrem sa intram in conflict cu ITM-ul in eventualitatea unui control pentru ca am observat ca sunt foarte atenti la acest aspect repartizarea programului.
Si tot in Legea 53 la art. 104 este stipulat : In situatia in care intr-un contract individual de munca cu timp partial nu sunt precizate elementele
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
atunci contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
leuca_luminita, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 27 August 2013
Puteti prevede in c.i.m. ca timp de munca = 10 ore/sapt, inegal repartizarea facandu-se in functie de programare.
Va multumesc frumos!!:vishenka: Iar in Revisal selectez la "Repartizare" INEGAL , la "Tip interval de repartizare " ore/ saptamana si la "Timp de munca" 10 . Nu-i asa?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
leuca_luminita, utilizator
Intr-adevar, asa este ... :)
freeelis a scris:

Intr-adevar, asa este ... :)


Dacă am un salariat care are cim de 4 ore/zi dar nu vine în fiecare zi la aceeaşi oră. Întocmesc act adiţional de modificare a timpului de lucru de la 4 ore/zi la 10 ore/săptămână, repatizarea timpului de lucru inegal şi salariul va fi de 48 lei/săptămână? Vă mulţumesc anticipat!
Da, se poate face act aditional la c.i.m. in sensul dorit de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract de munca cu timp partial narciz767 narciz767 Sotia mea lucreaza la un cabinet medical cu contract de munca partial, respectiv 20 ore/ saptamana (in 3 zile/ saptamana). In prezent in contract este ... (vezi toată discuția)
Angajare minor cim part-time Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua! Va rog un sfat, doresc sa angajez un minor de 17 ani cu norma de 4 ore si am urmatoarea nelamurire cu privire la prevederile care trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare part-time ContSters189556 ContSters189556 Buna, lucrez intr-o multinationala la un program de 6 h/zi. In aceasta companie persoanele care lucreaza in zilele de sambata primesc 2 zile libere in timpul ... (vezi toată discuția)