avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general eroare la incasare geanta prin promotie 50%
Discuție deschisă în Contabilitate în general

eroare la incasare geanta prin promotie 50%

am vindut in noiembrie o geanta marochinarie primita in gestiune ca pret vinzare cu 200 lei . a fost in luna noiembrie o promotie de 50 % la marochinarie dar numai invcaltaminte si din eroare cind am vindut geanta am efectuat un discont de 50 % DIN PRET VINZIND-O CU 100 LEI. LA INCEPUTUL LUI DECEMBRIE AM PRIMIT MAILL PRIN CARE centrala magazinelor cu mai multe filiale in tara m-a instiintat despre faptul ca cei 100 lei incasati doar 50 % din pretrul de vinzare de 200 lei mi se imputa. la magazin deja s-a inregistrat pe casa fiscala luna noimbrie produs vindut cu 50% reducere dar administratorul magazinelor din BUCURESTI zice ca se va imputa vinzatoarei din salareiu cei 100 lei. mai mentionez despre faptul ca in magazin se vind si produse ca ulti,mul produs cu disconturi de 25-40 sau 50 % si ca geanta vinduta era unica ca sortiment adica ultimul produs dar nu avea pretul redus deoarece nu a fost trecuta ca produs redus. ACUM AS DORI SA IMI SPUNETI DACA EXISTA O CALE DE A NU MI SE IMPUTA ACEI 100 LEI CARE PRACTIC EU NU I-AM INCASAT DE LA CUMPARATOR DIN EROARE SI DECI DACA EXISTA VREO FORMA CONTABILA SA IASA TOTUL CORECT PT TOATA LUMEA ADIOCA CEI 100 LEI SA NU MI SE IMPUTE DEJA SITUATIA PE NOIEMBRIE S-A CONTABILIZAT IN CASA DE MARCAT. NU SE POT TRECE CEI 100 LEI IN ALTA CATEGORIE DE CHELTUIELI.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:37, 8 Decembrie 2012
Daca geanta respectiva nu a fost trecuta pe lista articolelor promovate in campania cu reduceri de 50%, este firesc ca diferenta sa fie imputata. Chiar daca vanzarile aferente lunii noiembrie au fost contabilizate, s-a constatat un minus in gestiune care este imputabil. Diferenta neincasata se recupereaza de la salariat. Se considera neglijenta in serviciu din partea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire pantofi cumparati la pret redus din greseala romeo mart romeo mart pe data de 27 noiembrie am cumparat de la un magazin care este in lant de magazine cu sediul central in BUCURESTI o pereche pantofi care costau 300 lei . la ... (vezi toată discuția)
Accident la munca - eveniment/ incident eventual periculos k1ra k1ra Salut, sunt supervisor, iar la locul de munca lucrez pe mai multe magazine, iar dintr-un accident s-a intamplat sa ii zgarii geanta unei doamne din magazin. ... (vezi toată discuția)
Casare marfuri uzate moral gabinemo gabinemo Am urmatoarea intrebare: Cum se inregistreaza in contabilitate(monografie) scaderea unor marfuri uzate moral. Va multumesc (vezi toată discuția)