avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general restituire pantofi cumparati la pret redus din ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

restituire pantofi cumparati la pret redus din greseala

pe data de 27 noiembrie am cumparat de la un magazin care este in lant de magazine cu sediul central in BUCURESTI o pereche pantofi care costau 300 lei . la casa de marcat am platit doar 150 lei deoarece era o promotie la anumiti pantofi dar eronat s-a facut reducere 50% si s-a emis bon fiscal cu 50 % deci 150 lei . intre timp pe 01 decembrie s-a contabilizat situatia lunara la BUCURESTI si s-a constatat eroarea de incasare. acum eu am pantofii in cutie si m-am gindit sa-i dau inapoi vinzatoparei dar cum bonul este de 150 lei fata de 300 normal INSEAMNA CA VINZATOAREA GESTIONARA SA PLATEASCA INCA 150 LEI CUM PRODUSUL ERA TRIMIS DE LA CENTRALA MAGAZINELOR DEOARECE ASA ERA PRETUL REAL . DACA DAU PANTOFII INAPOI CARE AR FI FORMA CONTABILA SA SE REZOLE PROBLEMA . ADICA EU DAU PANTOFII RETUR CU BON 150 LEI TIAU BANII SI VINZATOAREA PANTOFII .ACUM IN CONTINUARE CE SE FACE CA SA SE ANULEZE EROAREA SI SA SE REINCARCE PANTOFII IN GESTIUNE SI SA NU SE MAI IMPUTE 150 LEI . MENTIONEZ CA MAGAZINUL A PRIMIT SPRE VINZARE DE LA CENTRALA PANTOFII SI ESTE CU GETIUNE SEPARATA DE CENTRALA DAR TOATA SITUATIA VINZARILOR SE TRECE PRIN BON FISCAL CARE ESTE EMIS CU 150 LEI IN LOC DE 300 LEI , CENTRALA ARE ROL DE FURNIZOR DE INCALTAMINTE SI COORDONATOR ? VA MULTUMRESC
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:41, 9 Decembrie 2012
Buna dimineata!

Vi se pare cunoscuta aceasta discutie:confused:?

www.avocatnet.ro/content/for...

Aseara erati vanzator, acum sunteti client-cumparator. Aseara era o geanta, acum sunt pantofi.

De ce trebuie sa restituiti pantofii? In momentul in care ati ales marfa de la raft stiati ca nu beneficiaza de promotie, cu toate acestea ati acceptat sa achitati cei 150 lei, profitand de neatentia vanzatoarei. Solutia? Nu sa returnati pantofii magazinului respectiv, ci sa achitati diferenta, pentru ca aceasta sa nu fie imputata vanzatoarei.

:offtopic: Va rog nu mai folositi scrierea cu majuscule. Este interzisa prin Regulamentul forumului, pe care va invit sa il cititi aici:

www.avocatnet.ro/content/tag...

Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare la incasare geanta prin promotie 50% romeo mart romeo mart am vindut in noiembrie o geanta marochinarie primita in gestiune ca pret vinzare cu 200 lei . a fost in luna noiembrie o promotie de 50 % la marochinarie dar ... (vezi toată discuția)
Magazin care insala clientii anticoade anticoade Buna ziua . Am si eu nevoie de un sfat. Am cumparat pe data de 24 o use metalica de la un magazin. Am indicat modelul vazatorului pt a o scoate de pe raft . (o ... (vezi toată discuția)
Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)