avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de CAP
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de CAP

cum se calculeaza ani de contributie dupa normele efectuate la CAP
am depus o cerere precum ca nu sa aplicat OUG din 2008 si legea 263 di 2010
si am luat nr de ordine
ei nu au zis ca sa pierdut ei au zis ca nu o gasesc
de acea vam intrebat si in legatura cu punctajul daca se recalcula cu 29 de ani de grupa a 2 a punctajul nu trebuia sa fie mai marezic si eu de acea intreb nu cumva greseala a plecat de atunci de la recalculare

daca ati putea sa ma lamuriti in legatura cu punctajul atunci mas mai duce odata la ei la calcularea punctajului cat de mult conteaza ca sa facut calkcul doar in 30 de ani de grupa a3 si nu cu grupa a 2
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Dati toate datele din decizia de recalculare din 2005,legate de stagiu(complet si cel total)si de puncte.

O sa va raspund maine.
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
Carp Mircea, utilizator
Faceti confuzie intre stagiul complet si cel total de cotizare.Cand faceti trimitere la 30 de ani,acesta reprezinta stagiul complet.
Stagiul total de cotizare poate fi:mai mic,egal,sau de cele mai multe ori,mai mare decat cel complet.

Vad,ca nu dati detalii.Ati fost la casa locala si vi sa spus ca nu gasesc dosarul.Ati plecat de la ei,multumit de raspuns.
Ei sunt vinovati,ei trebuie sa rezolve problema.Trebuia sa va spuna,ce solutii au pentru rezolvare.
Eu ma ofer sa va ajut,in urmatoarele conditii:

Scanati si imi trimiteti pe adresa mea de e-mail(cmircea49@yahoo.com)urmatoarele documente:

-Decizia din 05/05/2001
-Decizia din 2005
-Un cupon de pensie din ultima perioada de timp(ultimele luni).
Am nevoie de ele,ca probe.

Daca va hotarati sa apelati la instanta,nu stapanesc domeniul.

v am trimis toate datele pe care mi le ati cerut
la casa de pensi am depus o cerere pt solutionarea problemeisi am luat un nr de inregistrare
Buna ziua. Am si eu o problema legata de pensie: nu mi s-au calculat la stabilirea pensiei 3 ani lucrati in cadrul CAP pt ca din eroare a fost trecut pe pontaje si tabelele din arhivele lor sotia. Ea nu avea cum lucra acolo in perioada respectiva deoarece avea un alt loc de munca. Am martori pe cei care se ocupau de pontaje atunci si au lucrat in cadrul CAP care stiu de greseala facuta si de faptul ca eu am fost cel care a muncit. Primaria nu imi elibereaza o adeverinta din care sa rezulte ca am lucrat in perioada respectiva spunandu-mi ca numai prin instanta se poate. Intrebarea mea e: chem in judecata si municipiul prin primar si casa judeteana de pensii? Sau numai pe una din ele?

Alte discuții în legătură

Va multumesc ! viomitrea viomitrea Buna ziua , Am iesit la pensie limita de virsta in anul 2006 si nu mi s-a marit pensia cu 50 % pt grupa 1 , acum mi se mai mareste cu ceva procent pentru ... (vezi toată discuția)
Decizie recalculare pensie venituri in acord global perlutza perlutza Buna seara, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns referitor la deslusirea unei decizii de recalculare a pensiei luand in considerare veniturile in acord ... (vezi toată discuția)
Pentru pensie cornel10 cornel10 am 61 ani , sant an pensie de boala gradu 2 din 2000 . am 19 ani si 8 luni lucrat an grupa 2 de munca. 11 ani grupa 3 de munca . pe decizie scrie . cotizat ... (vezi toată discuția)