avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Datele din CI trebuie menþionate în cererea de apel?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Datele din CI trebuie menþionate în cererea de apel?

In cererea prin care se solicita apelul, sunt necesare datele din CI, respectiv serie si nr.?
Intreb aceasta, deoarece, pe parcursul desfasurarii procesului pe fond, am schimbat CI, deci am alta serie si numar, si chiar si inca un nume (prin casatorie), si atunci nu stiu daca nu ar trebui sa folosesc vechile date, ca sa nu se creeze confuzii.
Cel mai recent răspuns: Anca Puma , utilizator 17:52, 9 Decembrie 2012
trebuie indicata corect adresa nicidecum datele de identificare din CI
Va trebui mentionate datele dvs cu privire la adresa ( domiciliul procesual ), numele si prenumele. Puteti formula apelul pe numele nou aratand in cerere faptul ca numele s-a schimbat prin casatorie.
O cerere de apel nu trebuie să cuprindă seria şi numărul cărţii de identitate, însă trebuie să cuprindă numele dumneavoastră. Nu folosiţi vechiul nume pentru că nu este în interesul dvs. să faceţi asta iar motivele sunt mai multe. Formulaţi cererea de apel pe noul nume şi anexaţi înscrisurile din care rezultă că starea dvs. civilă s-a schimbat. Mai jos puteţi citi alineatele (1) şi (2) ale art. 287 Cod procedură civilă.
Art. 287
(1) Cererea de apel va cuprinde:
1. numele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul, precum şi, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul fiscal şi contul bancar. Dacă apelantul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;
2. arătarea hotărârii care se atacă;
3. motivele de fapt şi de drept pe care se întemeiază apelul;
4. dovezile invocate în susţinerea apelului;
5. semnătura.
(2) Cerinţele de la pct. 2 şi 5 sunt prevăzute sub sancţiunea nulităţii, iar cele de la pct. 3 şi 4, sub sancţiunea decăderii. Aceste cerinţe pot fi împlinite până cel mai târziu la prima zi de înfăţişare, iar lipsa semnăturii, în condiţiile prevăzute de art. 133 alin. (2).
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc tare mult, tuturor celor care mi-au raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa cnp dintr-un contract mai vechi - are consecinte ? Vranceanud Vranceanud Buna seara, va rog ajutati-ma cu unn raspuns in urmatoarea chestiune: am cumparat in 1998 un apartament, dar in contract notarul, la data resepctiva, in afara ... (vezi toată discuția)
Adeverință legea 118 minanika minanika Pentru a face o solicitare din partea instituției de învățământ privind eliberarea acestei adeverințe cu acordul profesorilor, ce informații trebuie ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie Nina1 Nina1 Buna ziua, In urma casatorie s-a eliberat un certificat de casatorie in 2003. Ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a se elibera un alt certificat de ... (vezi toată discuția)