avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tratatele de extradare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tratatele de extradare

ce tari cunoasteti care nu au tratat de extradare cu romania si care nu iau in calcul o posibila cerere a romaniei?
Cel mai recent răspuns: Petru Hobincu , Consilier juridic 10:17, 23 Mai 2016
De ce, riscați să fiți arestat și vreți să părăsiți țara?

Câteva state ar fi Kenya si Somalia
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Chiar daca ati merge intr-o tara unde sa nu fiti extradat tot veti avea probleme.

Cat credeti ca ati putea trai intr-o tara unde ar trebui sa beti apa din balta?
Cand veti parasi acea tara veti risca sa fiti localizat si extradat.
S-ar putea sa ma insel dar tarile care nu sunt inglobate in interpol, gen China ar fi o foarte buna alegere. Altfel, te-ar putea repera unde esti, si sa ai dureri vesnice de cap (chiar daca nu te vor extrada,vei avea .frica cand te vor duce de 100 ori la 100 judecatori diferiti).

Ai grija cu tarile alea mici care au doar cateva mii de locuitori, deoarece nu le prea plac turistii care stau mai mult de cateva saptamani. Daca ai multi bani poti cumpara un pasaport diplomatic pt. republica dominica cu cetatenie cu tot.

Sau... mai poti sta in tari care exista de facto, dar care nu exista de jure, deoarece nu sunt recunoscuta de celalte tari. Exemplu: Cecenia , Transnistria/Gagauzia din republica Moldova. (din gagauzia cred ca te-ar putea scoate afara politia moldova, dar din transnistria nu).

Ai grija totusi ca transnitria nu suport Romanii, dar ca simplu exemplu. Acolo se refugieaza si capii mafiei italienie Giogani si Gamblino.

Cred ca mai sunt tari gen: Israel, etc care nu te vor extrada prea usor, mai ales daca esti casatorit cu o doamna de la ei (ca sa nu ai probleme de acte).

Acuma depinde , cred, si de fapta... sa ne aducem aminte cat de greu ii extradeaza pe unii din tari gen USA, si pana la urma ii gasesc o "chichita" in acte si il extradeaza din acel motiv, nu din cauza faptelor sale.
SUA nu extradeaza cetateni americani cu exceptia cazului in care tratatele bilaterale prevad extradarea cetatenilor americani sau a unei decizii a Secretarului de Stat. Chichita respectiva este constatarea nulitatii dobandirii cetateniei americane sau a rezidentei permanente, caz in care extradarea devine mai usoara.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2012
tgeorgescu, utilizator
Iordania, Brunei, Swaziland, Bhutan, multe tari africane, o gramada de tari insulare din Pacific etc Ideea este ca in astfel de tari, ca strain iti cam cumperi siguranta si nu prea ai garantii pentru drepturile tale plus ca nu stii cand poti deveni moneda de schimb pentru ...orice. Pe de alta parte, Andorra nu are acord cu Romania dar cred ca este usor sa te ajunga mana justitiei franceze care are un soi de autoritate in aceasta micro tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tari cu care romania nu are tratate de extradare bagobond bagobond Poate cineva sa-mi dea o lista (sau cateva exemple) de tari cu care Romania nu are tratate de extradare? Gen Siria? Asta inseamna ca aici ,si daca esti ... (vezi toată discuția)
Ascuns in transnistria gukkk gukkk Daca cineva , cautat pt. vatamare corporala grava, se ascunde... fix in TRANSNISTRIA mai poate fi adus cumva acasa? (vezi toată discuția)
Cerere extradare asatuka asatuka In ce condtii se poate cere extradarea unei persoane din USA sau Canada de ex. ? Trebuie sa existe o condamnare definitiva? Se judeca si acolo poti cere sa nu ... (vezi toată discuția)