avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achiesarea la pretentiile reclamantului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achiesarea la pretentiile reclamantului

Buna seara,

In cazul in care se achieseaza la pretentiile reclamantului intr-un litigiu pentru hotarare care sa tina loc de act autentic de v/c (este vorba din cate imi dau seama despre obligatia de a face, eu fiind mostenitorul tatalui meu care a semnat in 1976 o chitanta de mana cu reclamantii - pentru vanzarea unei case de locuit (in chitanta de mana nu se face referire la teren), reclamantii invocand in aceeasi actiune si uzucapiunea de 30 de ani in subsidiar - pentru a obtine si terenul), dupa o repunere pe rol (in prezent procesul este suspendat), in prima instanta, la primul termen de judecata, paratul poate fi scutit de plata cheltuielilor de judecata (onorariu avocat si a taxei de timbru) ??? Precizez ca eu am calitatea de parat.
Cum se realizeaza dpdv juridic si in mod practic aceasta achiesare ?

Astept raspunsul Dvs.

Va multumesc !

Cu stima,

Sorin
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
ContSters268881, utilizator

Alte discuții în legătură

Achiesarea la pretentiile reclamantului ContSters275905 ContSters275905 Buna seara, Am trei intrebari: 1. In cazul in care dupa repunerea pe rol a unui proces civil, in prezent suspendat in faza de judecare in fond (conform ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei de interes ContSters222775 ContSters222775 Buna seara, Pot invoca cu succes in recurs la Curtea de Apel (ultima mea cale de atac) exceptia lipsei de interes intr-un proces de anulare a unui ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani ContSters222775 ContSters222775 In anul 1976, tatal meu a instrainat sub forma unei chitante de mana o casa de locuit, in acel act nespecificandu-se nimic despre instrainarea terenului. Din ... (vezi toată discuția)