1. In cazul in care dupa repunerea pe rol a unui proces civil, in prezent suspendat in faza de judecare in fond (conform art. 244 alin.1 C. pr.civ.), paratul achieseaza la pretentiile reclamantului la primul termen de judecata dupa repunerea pe rol, paratul poate fi obligat la cheltuielile de judecata (taxa de timbru achitata de reclamant, onorariu de avocat, etc.) care s-au realizat de catre reclamant pana la momentul suspendarii ?
2. Deasemenea as dori sa stiu daca paratul poate fi obligat si la cheltuielile de judecata care sa presupunem ca vor fi realizate de catre reclamant dupa repunerea pe rol a procesului (o eventuala diferenta de taxa de timbru, onorariu avocat, etc.), in cazul in care paratul achieseaza la pretentiile reclamantului la primul termen de judecata imediat dupa repunerea pe rol ?
3.Sub ce forma juridica se poate face achiesarea la pretentiile reclamantului intr-un proces civil (o declaratie in fata notarului) ? In caz afirmativ, ce acte trebuiesc prezentate notarului cand se face aceasta declaratie ?
Mentionez ca procesul civil a fost suspendat dupa cateva termene de judecata in care s-au facut amanari pentru diverse motive iar in momentul de fata nu este repus pe rol.
Pârâtul care a fost pus în întârziere înainte de chemarea în judecată va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecată, chiar dacă a recunoscut pretenţiile reclamantului la prima zi de înfăţişare.
Nu sunt aplicabile disp.art.275 C.pr.civ., potrivit caruia paratul care a recunoscut la prima zi de infatisare pretentiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata.
Achiesarea pârâtului la pretenţiile reclamantului poate fi făcută în tot cursul judecăţii, până la începerea discuţiilor asupra fondului; ea poate fi totală sau parţială. achiesarea pârâtului la pretenţiile reclamantului are valoarea şi produce efectele unui act de dispoziţie.
Proces pretentii
ursacra
Buna ziua ,
Am si eu o intrebare.
Am fost dat in judecata de o agentie imobiliara ca nu am platit comisionul.
Comisionul a fost stabilit la 500 de euro ... (vezi toată discuția)