avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata partiala
Discuție deschisă în Executare silită

Plata partiala

Daca se plateste lunar cat se pote un credit bancar, se mai poate executa apartamentul ce a fot depus garantie?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:47, 9 Decembrie 2012
Posibilitatea de a plati "cat se poate" nu exista intr-un contract. Dvs trebuie sa platiti cat v-ati asumat si nu partial. Trebuie sa cititi clauzele contractuale si sa vedeti acolo ce obligatii aveti si ce se intampla daca nu platiti sau platiti partial. Eu va sugerez, daca estimarile privind veniturile Dvs impun o reducere a ratei, sa incercati o negociere cu banca in vederea reesalonarii datoriei, recomandabil in fata unui mediator. Astfel impreuna cu dovezile privind diminuarea veniturilor si alte acte relevante, explicati oficialilor bancii ca sunteti de buna credinta, vreti sa returnati banii insa noile conditii nu va mai permit sa achitati acea suma lunara. Bancile, prefera de multe ori sa primeasca intr-o perioada mai mare banii decat sa nu mai primeasca de loc si sa vanda apartamentul la un pret mai mic decat evaluarea initiala.
Legal,nu exista posibilitatea
se plateste lunar cat se pote

Daca banca nu recupereaza integral 3 rate,conform contract,cu scopul legitim recuperare credit,demareaza procedura de executare silita debitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar in franci elvetieni alissab alissab Buna ziua ! In iunie 2007 am luat un credit ipotecar in franci elvetieni pe 35 ani,ipotecand apartamentul pe care l-am cumparat.Am luat 65450 CHF, avand ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale cu ipoteca ddaannbz ddaannbz Buna ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca obtinut in anul 2008.Am ajuns la un moment in care nu mai pot face fata ratelor si din acest motiv as ... (vezi toată discuția)
Pot scapa de un credit ipotecar neperformant dand bancii imobilul? raduandrei_75 raduandrei_75 Buna ziua, am o situatie extrem de complicata. As aprecia un raspuns competent. Pe scurt: am un credit ipotecar in franci, suma totala de rambursat ar fi cam ... (vezi toată discuția)