avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA nespecificat in contract
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA nespecificat in contract

Am un contract pentru servicii de internet . Pretul abonamentului este 450 euro. Furnizorul imi factureaza 450euro +TVA.Acest TVA nu este specificat in contract.
, spanandu-mi ca sunt obligat sa platesc acest TVA conform ""Noului Cod Civil, art. 1666, alin (3) „În absenţa unei clauze contrare, cheltuielile aferente operaţiunilor de plată a preţului sunt în sarcina cumpărătorului.” TVA este considerata o cheltuiala aferenta operatiunilor de plata.
Prin urmare, in situatia in care partile nu stipuleaza in mod concret cheltuieli suplimentare cu privire la vanzarea bunului, acestea sunt suportate de cumparator""

Va rog sa-mi dati un sfat, deoarece este abuz in opinia mea.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 22:16, 10 Decembrie 2012
Sunteti persoana fizica?
NU...sunt persoana juridica
Platitoare de TVA?
NEPALTITOR de TVA
Chiar daca Dvs. sunteti neplatitor de TVA, prestatorul de servicii fiind persoana juridica platitoare de TVA, este obligat sa factureze TVA conform Codului Fiscal, art 155 (2), litera j .
j) indicarea cotei de taxă aplicate şi a sumei taxei colectate, exprimate în lei, în funcţie de cotele taxei;


Cititi va rog cap. 4 - Operaţiuni cuprinse în sfera de aplicare a taxei

[ link extern ]

Consider ca nu este un abuz al societatii respective. Asa cum Dvs. ca persoana fizica achitati TVA asupra tuturor serviciilor pe care le utilizati si ca persoana juridica beneficiati de acelasi regim de taxare.
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Daca e in reorganizare se factureaza fara tva? OANA GORAN OANA GORAN am primit o instiintare de la o sc ca se afla in reorganizare si ca trebuie sa le facturez fara tva ? dc?:stunned: stie cineva unde scrie treaba asta? ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat Veronica81 Veronica81 In contractul de asistenta juridica pe care l-am semnat cu dl avocat sunt mentionate 2 onorarii, astfel: onorariu fix 100 lei+TVA si un onorariu de succes ... (vezi toată discuția)
Refacturare energie electrica Ani Otet Ani Otet buna ziua! am o nelamurire f mare...sunt chirias intr-o locatie unde sunt titular de contract la energie electrica,un alt chirias tot din aceasta locatie vrea ... (vezi toată discuția)