Am un contract pentru servicii de internet . Pretul abonamentului este 450 euro. Furnizorul imi factureaza 450euro +TVA.Acest TVA nu este specificat in contract.
, spanandu-mi ca sunt obligat sa platesc acest TVA conform ""Noului Cod Civil, art. 1666, alin (3) „În absenţa unei clauze contrare, cheltuielile aferente operaţiunilor de plată a preţului sunt în sarcina cumpărătorului.” TVA este considerata o cheltuiala aferenta operatiunilor de plata.
Prin urmare, in situatia in care partile nu stipuleaza in mod concret cheltuieli suplimentare cu privire la vanzarea bunului, acestea sunt suportate de cumparator""
Va rog sa-mi dati un sfat, deoarece este abuz in opinia mea.
acest paragraf la care se face referire se refera la contractele de vanzare-cumparare
art. 1666 NCC
alin (3) În absenţa unei clauze contrare, cheltuielile aferente operaţiunilor de plată a preţului sunt în sarcina cumpărătorului.
de exemplu comisioanele bancare, onorariile notariale...
in niciun caz tva nu reprezinta o cheltuiala aferenta unei operatiuni de plata a pretului.
ART. 125 COD FISCAL Definiţia taxei pe valoarea adăugată Taxa pe valoarea adăugată este un impozit indirect datorat la bugetul statului şi care este colectat conform prevederilor prezentului titlu.
pararea mea este ca daca in contract nu se specifica clar ca pretul nu include TVA, prestatorul nu este indreptatit sa ceara alt pret decat cel clar inscris in contract.
beneficiarul este obligat sa plateasca pretul stipulat in contract.
de asemenea nu sunt de acord cu afirmatia: Este de notorietate între profesioniști faptul că prețul negociat nu include TVA.
in codul fiscal exista prevederi foarte clare cu privire la persoanele impozabile inregistrate in scopuri de tva sau care aplica regimul special de scutire, cu privire la operatiunile taxabile si cele scutite de tva.
de aceea un furnizor/prestator trebuie sa precizeze clar ce pretentii are de la clientul sau pentru ca furnizorul/prestatorul este persoana obligata la plata tva catre bugetul de stat in cazul operatiunilor taxabile.
ART. 150 Persoana obligată la plata taxei pentru operaţiunile taxabile din România
(1) Persoana obligată la plata taxei pe valoarea adăugată, dacă aceasta este datorată în conformitate cu prevederile prezentului titlu, este persoana impozabilă care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii
Aveți dreptate, dar dacă în contract este specificat doar un „preț” de 450 Euro, în nici un caz nu se poate susține că în acest „preț” este inclusă și TVA.
Din faptul că cele două părți sunt profesioniști rezultă obligația lor de a fi depus toate diligențele, anterior încheierii contractului, în sensul de a se informa cu privire la faptul că partenerul contractual este sau nu plătitor de TVA, deci că se va emite o factură cu sau fără TVA.
Onorariu avocat
Veronica81
In contractul de asistenta juridica pe care l-am semnat cu dl avocat sunt mentionate 2 onorarii, astfel: onorariu fix 100 lei+TVA si un onorariu de succes ... (vezi toată discuția)