Am un contract pentru servicii de internet . Pretul abonamentului este 450 euro. Furnizorul imi factureaza 450euro +TVA.Acest TVA nu este specificat in contract.
, spanandu-mi ca sunt obligat sa platesc acest TVA conform ""Noului Cod Civil, art. 1666, alin (3) „În absenţa unei clauze contrare, cheltuielile aferente operaţiunilor de plată a preţului sunt în sarcina cumpărătorului.” TVA este considerata o cheltuiala aferenta operatiunilor de plata.
Prin urmare, in situatia in care partile nu stipuleaza in mod concret cheltuieli suplimentare cu privire la vanzarea bunului, acestea sunt suportate de cumparator""
Va rog sa-mi dati un sfat, deoarece este abuz in opinia mea.
După părerea mea furnizorul are dreptate.
Din punctul de vedere al părților, TVA-ul reprezintă o „cheltuială” aferentă „operațiunilor de plată a prețului” acelui serviciu furnizat, iar conform art. 1666 NCC această cheltuială revine „cumpărătorului” de respectivul contract, adică a beneficiarului de servicii.
Mai mult, trebuie să se țină seama că este vorba de un contract încheiat între profesioniști, adică părțile încheie astfel de contracte în desfășurarea activității curente, deci se presupune că sunt la curent cu prevederile fiscale.
Este de notorietate între profesioniști faptul că prețul negociat nu include TVA.
Tocmai asta este problema...in contract nu apre specificat faptul ca pe langa cei 450 euro se mai adauga tva...Cand am negociat am negociat cu tot cu tva... Deci am sau nu dreptate???
Dacă negociați „cu tot cu TVA” trebuia să specificați aceasta în contract.
Dacă în contract este specificată doar o sumă, fără să se facă nici o precizare la TVA, se prezumă că acel preț este fără tva.
Într-un contract comercial, TVA-ul nu se presupune ca fiind inclus în preț.
Deci, din păcate nu aveți dreptate (după părerea mea).
Onorariu avocat
Veronica81
In contractul de asistenta juridica pe care l-am semnat cu dl avocat sunt mentionate 2 onorarii, astfel: onorariu fix 100 lei+TVA si un onorariu de succes ... (vezi toată discuția)