avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament cu locatari fictivi, fara domiciliu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament cu locatari fictivi, fara domiciliu

Buna ziua,
Acum un an si jumatate am cumparat un apartament.Eu si sotia mea suntem proprietari pe acest apartament, dar am aflat pentru ca primeam diferite citatii la adresa noastra , ca aici mai stau alte 3 persoane cu adresa din buletin identica cu adresa noastra. In acest caz ce pot sa fac ca acele persoane sa nu mai figureze la mine in apartament. Si daca acele persoane vor lua o amenda de exemplu de circulație va trebui ca eu sa o plătesc. Din cate am aflat singura opțiune ar fi ca eu sa dau in judecat acele persoane , dar citațiile nu vor veni la mine acasă inclusiv amenzi pentru neprezentare in instanta.Ce ar trebui sa fac , se poate ca eu sa ma apar fara ajutorul avocatului la judecătorie , sa depun o cerere de judecata. Care sunt pasii>?
Va multumesc
1-Posibil ca vanzatorul sa fi acordat viza de resedinta la terti
2-Dvs aveti dreptul ,la primirea de citatii ,sa comunicati oficial emitentului ca la acea adresa sunteti proprietar si nu domiciliaza persoana citata
3-Nu veti fi obligat dvs sa suportati c/v amenzi care sunt inregistrate pe persoana fizica cu date de identificare distincta
Utilizatorul are pe undeva dreptate..... Pana se vor lamuri lucrurile tot el va trage, adica, amenzile pana la urma nu le va plati, dar in schimb sa spunem ca are nevoie de adeverinta de venit, un exemplu. Da, ti-o eliberam daca iti achiti toate datoriile de la adresa respectiva, amenzi, impozite, etc. Caci la impozite si taxe locale ele se contorizeaza la adresa....Si pana se vor lamuri lucrurile....
Ar trebui sa va indreptati impotriva vanzatorului imobilului, caci el v-a asigurat prin contractul de vanzare-cumparare de anumite clauze. Deci el trebuie sa fie primul cautat....
Tot in decursul timpului am primit si o scrisoare de Taxe si Impozite, ca o firma ar fi avut sediul aici , si ar avea niste datorii. Am cautat si am aflat ca acea firma si-a schimbat sediul, la o alta locatie. Deci in principiu eu ca si proprietar nu as avea nici o problema daca subsemnatul sau subsemnatii ar avea ceva amenzi probleme cu legea, credite cu buletinul si altele.
Va multmuesc pentru raspunsul rapid.

Dar de exemplu daca eu voi dori sa vand aprtamentul si apar datorii pe aceasta locatie. Va trebui sa platesc eu acele amenzi de exemplu.
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
Adriantot, moderator
In principiu este bine sa nu lasati sa ajungeti in acesta situatie....
Deci in principiu am ajuns de unde am plecat.Ce acte sau unde trebuie sa ma prezint sa resolv situatia?

Alte discuții în legătură

Recuperari creante de la fostul proprietar mir2006 mir2006 Buna ziua tuturor, Locuiesc de mai mult timp in strainatate, iar la domiciuliul meu din Bucuresti nu locuieste nimeni, apartamentul nefiind inchiriat. Am ... (vezi toată discuția)
Corespondenta adresa gresita ddd_77 ddd_77 Buna ziua! In 2017 am achizitionat un apartament de la o persoana fizica. Aceasta detine si o firma care avea sediul inscris pe apartament(acest lucru l-am ... (vezi toată discuția)
Scoatere de la o adresa a unei firme bido bido buna ziua, am cumparat o locuinta si am constatat ca primesc o serie de instiintari,facturi, note si plicuri de la Posta Romana, admin financiara care se ... (vezi toată discuția)