avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperari creante de la fostul proprietar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperari creante de la fostul proprietar

Buna ziua tuturor,
Locuiesc de mai mult timp in strainatate, iar la domiciuliul meu din Bucuresti nu locuieste nimeni, apartamentul nefiind inchiriat. Am rugat o vecina sa-mi ridice corespondenta. Problema mea este ca fostii proprietari, de 7 ani de cand am cumparat apart. de la ei, nu si-au schimbat adresa si, pe numele lor, vin tot felul de mandate, citatii, somatii, amenzi, de neplata au unor datorii, accidente de circulatie etc..., care de care mai infioratoare.
Cand am fost in tara, am vorbit chiar la politie, cu un agent care isi lasase un nr de telefon pe o citatie, i-am explicat problema si a zis ca nu am ce face, corespondenta s-o tratez cu indiferenta, adica s-o arunc. Am mai dat telefoane pe la companiile de telefonie, chiar la o societate de recuperari creante, care aveau adresa pe plic sau pe somatii deschise, si care amenintau cu executarea silita, iar unele au avut tupeul sa-mi ceara sa dau declaratii despre fostii proprietari, de parca as fi fost obligat fiu la curent cu viata lor!
Mi-e tare teama ca nu cumva, dorind sa-si execute debitorii, ,,sa ma execute'' pe mine (!), sa imi sparga usa de la apartament, pt ca mi-ar crea o multime de probleme, nefiind in tara.
Ar fi posibil asa ceva?!
Nu am de unde sa stiu ce se afla in corespondenta care vine pe numele fostilor proprietari, i-am spus vecinei sa arunce tot ce vine pe numele lor, postasul nu vrea s-o returneze.
As dori sa stiu daca cei indreptatiti sa recupereze silit sunt obligati, inainte de a intra fortat intr-o locuinta, sa se intereseze cine locuieste, intr-adevar, la adresa respectiva si, daca mai cunoasteti asemenea cazuri, cum s-au desfasurat si care au fost consecintele.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 22:59, 24 Decembrie 2011
Adresati-va in scris organului de politie care are competenta teritoriala in zona unde locuiti, obligatoriu solicitand numar de inregistrare si prezentati-i starea de fapt, adica ca sunteti unic proprietar (un extras CF de informare) si ca sunteti deranjat de corespondenta pe care o primiti solicitand sprijin. Executorul judecatoresc, pentru numai el poate executa silit, daca va dori sa intre in apartament trebuie sa fie asistat de organul de politie, iar acesta, in urma sesizarii scrise pe care ati formulat-o, cunoaste problema.
Aceasi solicitare puteti sa o transmiteti si Oficiului Postal din zona dvs. astfel corespondenta putand fi returnata expeditorului cu mentiunea destinatar necunoscut.
Apartamentul nu este intabulat?
La OCPI nu figurati dvs drept unic proprietar?
Daca dvs sunteti unic proprietar ,detineti notata calitatea de unic proprietar la OCPI,legal nu poate intra in apartament niciun executor judecatoresc ,indiferent ce documente sunt comunicate pe numele unor terti care nu detin calitate asupra apartamentului
@lucian huzum
Executorul judecatoresc cu scopul executarii unui titlu executoriu,pentru respectarea si aplicarea unitara a procedurii legale de executare silita detine obligatia sa se informeze temeinic la autoritati daca persoana X are calitatea de proprietar asupra imobilului din locatia Y
Pentru a putea intra in apartament executorul judecatoresc necesita un titlu executoriu,care in circumstantele mentionate de autorul topicului,indiferent de documentele comunicate pe numele lui X la adresa Y ,instanta nu va putea pronunta hotarare in sensul executarii,in conditiile in care la OCPI figureaza drept unic proprietar autorul topicului


Craciun Fericit tuturor!
Va multumesc pt raspunsurile dvs.
Bineinteles ca sunt unic proprietar, insa nu stiu daca, intr-adevar, cei care se ocupa cu recuperarile, executarile silite, verifica acest lucru! Atata timp cat datornicii nu si-au schimbat adresa de domiciliu, gandesc ca recuperatorii pot considera ca apart sau bunurile din el pot apartine acestora, adica datornicilor. Mai mult, au venit tot felul de citatii, mandate de la politie, citatii la tribunal, pt tot felul de cauze (accidente, tulburarea ordinii publice etc) - mentionez ca toate acestea au venit deschise, nu in plic- si este normala, cred, nelinistea mea. Tot cautandu-l pe vechiul proprietar, n-as vrea sa ma trezesc ca ma anunta ca mi-au spart mascatii usa! Si de-abia apoi sa se constate ca este o greseala!!!! Nefiind nimeni acasa, nu pot controla evenimentele si chiar nu-mi doresc o asemenea complicatie.
Oricum, de la dvs. am inteles ca sunt obligati, inainte de a actiona, sa verifice temeinic, calitatea de proprietar asupra apartamentului.
Sper s-o faca, altfel, in caz ca se intampla ceva, banuiesc ca voi avea un motiv cat se poate de serios sa-i actionez in judecata!!!
Multumesc inca o data si Sarbatori fericite!
Ultima modificare: Duminică, 25 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Din proprie experienta spun ca, din pacate, exista si executori judecatoresti care "uita" sa faca toate verificarile procedurale ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare fost proprietar eva10 eva10 Buna ziua. Sunt unicul proprietar al unui apartament de mai mult de 3 ani. Am cumparat apartamentul cu credit, deci toate actele au fost verificate de banca si ... (vezi toată discuția)
Executare silita la domiciliu alexsaybest alexsaybest Buna ziua . Acum ceva timp m-am inscris reprezentant la o firma de parfumuri . Am facut o comanda in valoare de 600 ron iar produsule care mi-au sosit erau ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari goe_07 goe_07 Asociatia de proprietari in ianuarie 2011 a obtinut hotarare definitiva si irevocabila prin care obliga proprietarul unui apartament la plata de restante ... (vezi toată discuția)