avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art 85 alin 1-revocare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art 85 alin 1-revocare?

Ca atare, în speţă sunt aplicabile dispoziţiile art. 85 alin. 1 Cod penal, privind anularea suspendării condiţionate a executării pedepsei şi a suspendării executării pedepsei sub supraveghere, de vreme ce inculpatul a comis o nouă infracţiune intenţionată înainte de a se fi pronunţat hotărârile prin care s-a dispus suspendarea condiţionată şi suspendarea sub supraveghere. În temeiul art. 447 Cod procedură penală coroborat cu art. 85 alin. 1 Cod penal anulează suspendarea condiţionată a executării ....
Revocare....cu alte cuvinte o sa executati pedeapsa stabilita pentru concursul de infractiuni sau recidiva.

C.pen - Art. 85 - Anularea suspendării pentru infracţiuni săvârşite anterior
Dacă se descoperă că cel condamnat mai săvârşise o infracţiune înainte de pronunţarea hotărârii prin care s-a dispus suspendarea sau până la rămânerea definitivă a acesteia, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea termenului de încercare, suspendarea condiţionată a executării pedepsei se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni sau recidivă.

Anularea suspendării executării pedepsei nu are loc, dacă infracţiunea care ar fi putut atrage anularea a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.

În cazurile prevăzute în alin. 1, dacă pedeapsa rezultată în urma contopirii nu depăşeşte 2 ani, instanţa poate aplica dispoziţiile art. 81. În cazul când se dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, termenul de încercare se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

Art. 447 - Revocarea sau anularea suspendării executării pedepsei
Asupra revocării sau anulării suspendării condiţionate a executării pedepsei prevăzute în art. 83 ori în art. 85 din Codul penal sau a suspendării executării pedepsei sub supraveghere prevăzută în art. 864 ori în art. 865 din Codul penal se pronunţă, din oficiu sau la sesizarea procurorului, instanţa care judecă ori a judecat în primă instanţă infracţiunea ce ar putea atrage revocarea sau anularea.
Dacă până la expirarea termenului de încercare nu au fost respectate obligaţiile civile prevăzute în art. 84 sau cele prevăzute în art. 864 alin. 1 din Codul penal, partea interesată sau procurorul sesizează instanţa care a pronunţat în primă instanţă suspendarea, în vederea revocării suspendării executării pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de incercare MihaiIancu MihaiIancu Buna ziua ! am si eu o nelamurire si va multumesc anticipat pentru raspunsuri..se poate da pedeapsa cu executare dupa terminarea termenului de incercare ? sau ... (vezi toată discuția)
Anularea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere in cazurile de concurs de infractiuni pici80 pici80 in cazurile de concurs de infractiune in fiecare data sunt aplicabile dispoziţiile art. 85 alin. 1 Cod penal, privind anularea suspendării condiţionate a ... (vezi toată discuția)
Se poate revoca suspendarea? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! In cazul in care un minor a fost condamnat intr-un dosar pt furt calificat in forma continuata la 4 ani \\"cu suspendare\\" (nu a ... (vezi toată discuția)