Buna ziua!
Am fost inudata de la vecinul de la etajul 3, am sunat la daune din Mures, a venit un domn, a facut fotografi, am dat declarati si declaratii de la martori am copletat formularul de despagubire .In data de 24 august 2012 si pana acum n-am primit bani pe care mi-a zis ca imi da de la sigurarea de locuinta.Ce as putea face sa recuperez bani?sau de ce nu imi da bani de la asigurari?cat poate sa dureze pana imi da bani?
si daca imi expira contractul mai pot recupera bani?
Trimiteti-le in scris o adresa prin care ii intrebati ce fac cu banii d-voastra, si le si spuneti ca va rezervati dreptul sa-i actionati in instanta in caz ca nu-si respecta intelegerile contractuale.
Totul depinde de societatea la care inteleg ca v-ati asigurat dvs. ( cititi conditiile) . Intrebari : 1 . La ce etaj locuiti? 2. Vecinul (de la 3 ) a uitat robinetul deschis sau s-a produs o avarie a instalatiei de apa ? Daca vi s-a deschis un dosar de dauna trebuie sa insistati la inspectorul care a deschis dosarul . Dvs. nu aveti de recuperat ( primit ) bani , ci trebuie sa vi se plateasca o dauna . In unele cazuri societatea de asigurari poate angaja un prestator de servicii pentru repararea locuintei , platindu-i acestuia factura conform deviz .
Daca in polita de asigurare sunteti protejata de o clauza prin care sunteti aparata de daune facute de vecini sau vecinii sunt protejati de o eventuala dauna produsa de dvs.( de regula este o suma fixa) asiguratorul trebuie sa plateasca in conformitate cu clauza. Daca nu sunt prinse aceste clauze, singura posibilitate...intelegere cu vecinul in culpa. Revedeti polita, transmiteti o scrisoare cu confirmare de primire soc. de asiguraresi apoi actionati!
Nu ar fi rau sa incercati sa ajungeti cu ei la o intelegere pe cale amiabila ca sa nu pierdeti timpul prin procese. De asemenea puteti eventual sa ii invitati la o sedinta de mediere inainte sa faceti o plangere la Comisia de Supraveghere a asigurarilor. E posibil sa va plateasca daca vor vedea actiuni concrete din partea Dvs.
Asigurare locuinta
Axel79
In luna August 2010 am fost inundat de catre un vecin, i-am spus ca nu am pretentii de la el intrucat am asigurare. Am fost despagubit corespunzator de catre ... (vezi toată discuția)