avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... problema ancheta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

problema ancheta

daca o speta a fost anchetata la un parchet dintr-un oras si s-a dat NUP iar ulterior,pentru aceeasi speta s-a facut plangere la parchetul de pe langa Curtea de Apel din alt oras de catre o persoana fizica,mai este posibil sa se ajunga la proces avand in vedere prima hotarare irevocabila?
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc!
Daca este vorba de o alta persoana vatamata, decat cea care a facut plangerea pentru care a fost dat NUP-ul, atunci cercetarea va urma procedurile prevazute de lege.
Fireste ca nu poate fi admisa o noua plangere, facuta de aceleasi parti si cu acelasi obiect, atunci cand procurorul a dispuns deja, o solutie de netrimitere in judecata prin rezolutie sau ordonanta.
Autoritatea de lucru judecat este recunoscuta instantelor de judecata, nu si solutiilor de netrimitere in judecata emise de procuror.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata liviu- liviu- Salut.In urma unui accident auto din care a rezultat vatamarea corporala sa intocmit dosar de cercetare penala pt infractiunea prev.de art.184 alin.1si3 c.p. ... (vezi toată discuția)
Se mai poate redeschide un dosar dupa ce s-a dat nup cosminghe cosminghe Buna ziua, Am fost cercetat inca din 2009 noua pana acum cateva saptamani pentru evaziune fiscala, acum de curand am primit o ... (vezi toată discuția)
Raspuns parchet dodorel62 dodorel62 Am facut o plangere la parchet pentru o persoana,acesta a trimes sesizarea mea la politie pentru cercetare,mi sa luat declaratie la politie si nu am renuntat ... (vezi toată discuția)