avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se mai poate redeschide un dosar dupa ce s-a dat NUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se mai poate redeschide un dosar dupa ce s-a dat NUP

Buna ziua,

Am fost cercetat inca din 2009 noua pana acum cateva saptamani pentru evaziune fiscala, acum de curand am primit o "comunicare" din care rezulta ca s-a finalizat cercetarea iar lucrarea a fost trimisa la Parchet cu solutia NUP. M-au chemat la Ipj pentru a-mi restitui mai multe documente care fusese ridicate in urma controlului facut de cei de la SIF. Dupa ce am primit lucrurile ridicate de Sif mi s-a confirmat si de ei faptul ca dosarul a fost trimis la Parchet cu solutia Nup dar sa am grija ca daca va aparea ceva nou la dosar o declaratie a unui martor il vor redeschide.
As vrea sa stiu daca un dosar trimis la Parchet sau nu dar care a primit rezolutia de Nup mai poate fii redeschis, si poti fii acuzat de evaziune fiscala pe baza unor declaratii ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters104229 , utilizator 18:43, 28 Martie 2010
Da in cazul in care apar situati noi, fapte si acte ce au fost omise, acte,marturi privind aceea cauza.
Redeschiderea dosarului se face prin restituirea :fie ca procurorul constata ca nu sunt administrate toate probele .Mai este o situatie.Partii vatamate i se comunica solitia si daca ea nu este de acord cu n.u.p.-ul atunci poate sa faca plangere si procurorul se pronunta fie o respinge.
Da se poate. Daca partea vatamata nu este multumita de solutie, poate face plangere impotriva solutiei de NUP dispusa de procurorul de caz. Plangerea este adresata primului procuror, care il supravegheaza pe cel care a dat solutia. Daca partea vatamata nu este multumita nici de aceasta data de solutia data de primul procuror, poate depune din nou plangere. Si tot asa.....Practic exista posibilitatea ca dosarul dvs. sa se plimbe intre politie si parchet ani de zile.
Raul62 a scris:

Da in cazul in care apar situati noi, fapte si acte ce au fost omise, acte,marturi privind aceea cauza.

In acest caz se poate redeschide si cei de la sif sunt f ambitiosi.

Cand am fost la Politie si mi-au fost restituite documentele ridicate de domnii sub insp am vazut ca la dosar erau cateva declaratii date de unii "amici" ai mei care au spus in declaratii minciuni peste minciuni, ca sunt evazionist etc, doar doar vor tine cont cei de acolo de declaratiile lor si ma vor trimite in judecata.
Cand am intrebat pe cei de la politie daca ma pot indrepta impotriva celor care au dat declaratiile acelea mincinoase impotriva mea mi s-a raspuns ca nu pot face nimic pt ca din punct de vedere penal nu s-a incalcat nici o lege, este adevarat sau ma mint?
Pentru ca s-a dat Nup iar declaratiile lor au fost verificate si s-a constata ca tot cea ce au scris au fost numai minciuni, iar cu Nup-ul dat drept dovada as vrea sa le fac o plangere dar vreau sa stiu daca s-a incalcat vreo lege si daca am solutia legala.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Raspuns parchet dodorel62 dodorel62 Am facut o plangere la parchet pentru o persoana,acesta a trimes sesizarea mea la politie pentru cercetare,mi sa luat declaratie la politie si nu am renuntat ... (vezi toată discuția)
traducere - solutie/incheiere de sedinta - in limba romana barbutop55 barbutop55 Numãr unic dosar: 29983/212/2011 Înregistrat în data de: 15.11.2011 Obiect dosar: plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor ... (vezi toată discuția)
Indatoririle unui procuror romeotgv romeotgv Este obligat ca un procuror care instrumenteaza un dosar de furt calificat sa audieze partile implicate in dosar sau doar sa ia act de propunerea organului de ... (vezi toată discuția)